Mini-vodič: Kada treba da zamenite vaše beauty alatke?

beauty alatke

Ako redovno raščišćavate police sa kozmetikom u kupatilu, znajte da nisu samo kremice sa isteklim rokom problem! Da li ste ikada pomislili da i vaše beauty alatke imaju rok trajanja i da se moraju zameniti ili barem očistiti s vremena na vreme. Stare, iskorišćene beauty alatke, ne samo što su gadne i ružnog mirisa, već mogu predstavljati i opasnost za zdravlje kože. U nastavku vam otkrivamo kada je vreme da zamenite ili barem očistiti vaše lufe, sunđere, dermarolere, glave za četke za čišćenje lica itd.

Kada bi trebalo da zamenite ove beauty alatke?

#1: Glava na četki za čišćenje lica

Ako niste sigurni kada treba da promenite glavu na četki za čišćenje lica, neko opšte pravilo proizvođača je na svaka tri meseca. Takođe, potrudite se da zamenske glave čistite barem jednom nedeljno, i da ih održavate dezinfikovanim, jer ipak idu direktno na kožu.

četka za čišćenje lica

#2: Lufa za tuširanje

Ako retko menjate lufe za tuširanje – na dobrom ste punu za infekciju kože! Čim lufa počne da menja boju ili poprima bilo kakav miris, vreme je da je zamenite. Ovo naravno, zavisi od toga koliko često je koristite. Ipak, neki preporučeni period da je da kupite novu lufu jednom mesečno. Svakako, između korišćenja, čistite je sapunom i vodom.

#3: Pinceta

Ako se pitate da li treba uopšte menjati pincetu – na pravom ste mestu. Ukoliko se dobro brinete o vašoj pinceti, i čistite je redovno alkoholom posle SVAKE upotrebe, ona će vam trajati dosta dugo. Ako ste ipak primetili da je vaša pinceta otupela i teško čupka dlačice – možda je vreme za novu.

Povezano: Naoštrite tupu pincetu za čas – uz ovaj super trik!

#4: Kućni derma roller

Ako mislite da vaša kućna verzija derma rollera traje večno – razmislite još jednom! Na sličan način, poput sečiva brijača, micro-neddling rolleri se menjaju čim postanu tupi. Postarajte se da ih očistite pod mlazom vode, posle svake upotrebe.

derma roler

#5: Rukavica za piling

Ako se dobro starate o rukavici za piling, slobodno je možete zamenite tek kada se “olindra” i “razbuca”, ili kada izgubi svojstvo pilingovanja. Vašu rukavicu za piling temeljno isperite vodom posle svake upotrebe i ostavsite je na suvom i hladnom mestu, postavljenu na peškir. Kada je rukavici potrebno dubinsko čišćenja, ubacite je u veš mašinu, sa programom na niskom broju obrtaja i osušite je prirodnim putem.

Povezano: 6 načina da pilingujete kožu tela bez pilinga!

#6: Beauty blender sunđer

Kada je reč o beauty blender sunđerima ili drugim make-up aplikatorima – savet je da ih čistite barem jednom nedeljno, kako biste im produžili vek trajanja. Svakako, beauty blenderi ne traju večno! Trebalo bi da ih zamenite posle tri meseca. Isto važi i za beauty blendere koji su promenili boju, raspadaju se ili vam uzrokuju pojavu bubuljica i sitnih upala na koži.

Pročitajte još i: 4 alatke za čišćenje lica koje će vam olakšati skincare rutinu

error: Content is protected !!