Brijanje lica: Novi trend u depilaciji

By  |  0 Comments

Mnoge dame će za lepotu učiniti sve, zato ne bi trebao da vas iznenadi novi trend u depilaciji – brijanje lica. Ovaj tretman je jako popularan u Japanu i Americi, jer navodno usporava starenje i ulepšava kožu, a i šminka na obrijanom licu izgleda mnogo bolje.

Brijanje lica kod žena – Zašto?!

Brijanje lica u samo nekoliko kratkih poteza vrlo bezbolno uklanja iritantne dlačice sa lica, a koža postaje mekša i zategnutija. Pored toga što uklanja nesnosne dlačice na nausnicama, bradi ili obrazu, brijanje je odličan način pilingovanja lica – uklanja mrtve ćelije sa kože i umanjuje bore. Takođe, podmlađuje kožu – podstiče stvaranje novih ćelija na površini kože što je jedan od razloga zašto muškarci izgledaju nekoliko godina mlađe od njihove stvarne starosti.

Postupak brijanja lica podrazumeva upotrebu mikro brijača za žene (nalik skalpelu, sa jednom oštricom i nagibom na glavi brijača) ili trimera (za obrve) na čistu, suvu ili vlažnu kožu obraza, brade, nosa i vrata, pa čak i čela. Zategnite kožu pa prevlačite brijač nadole u kratkim potezima.

Brijanje lica je bezbolno, odmah ćete primetiti poboljšanje u teksturi kože i tona, a možete ga primenjivati 2 puta nedeljno, samo pazite da pravilno držite brijač – pod uglom od 45 stepeni u odnosu na kožu.

Ukoliko ste osetljivi na depilaciju ili izbeljivanje, brijanje lica je nežnija opcija za kožu, bez crvenila ili iritacije, naročito ako se brijete pod tušem – kombinacija tople vode i pare otvara pore i omekšava dlake.

Hidrirajte lice posle brijanja da koža ne postane suviše suva. Nakon brijanja, proizvodi za negu kože i šminka mnogo lakše prodiru u kožu, posebno fondacija, i daju vašoj koži zdraviju boju.

Postoje mnogi mitovi o brijanju lica, ali najveća zabluda je da će vam porasti deblje i tamnije dlačice. To se neće desiti jer uklanjate dlačice s vrha kože, ne iz korena.

O popularnosti trenda ženskog brijanja svedoče i razni tutorijali koje možete da pronađete na YouTube-u. Mnoge dermatološke ordinacije nude slične tretmane – dermaplaning je skoro identičan tretman, ali se obavlja profesionalno i mnogo košta.

Važna napomena: Ukoliko vam je koža sklona aknama ili imate problema sa urastanjem, izbegavajte brijanje lica, a najbitnije – pre nego što uopšte pokušate da obrijete dlačice sa vašeg predivnog lica, konsultujte se sa vašim dermatologom.

Povezano: Rešite se dlaka na licu uz pomoć kućnih preparata!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!