Kako da tanka kosa izgleda gušće

By  |  0 Comments

Niko ne želi tanku, mlitavu kosu, tako da razumemo ukoliko bar malo zavidite sretnicama sa nezamislivo gustom i divljom kosom. Ali to, takođe, možete biti i vi. Postoje TRIKOVI kao što su način šišanja, boja kose, odgovarajuća nega, pomoću kojih i tanka kosa može da izgleda gušće.

Kosa može biti prilično obmanjujuća kada je u pitanju gustina i punoća. Tanka kosa definitivno može biti idealna, posebno kada se spremate za posao – sušenje traje otprilike 45 sekundi. Ali ako želite mega gustu kosu, tanka kosa (nepravilno osušena) može izgledati slepljena.

Ne brinite, pročitajte ove trikove kako da tanka kosa izgleda gušće vrlo brzo.

Tanka kosa sa više volumena

Odgovarajuća dužina

Iako je duga kosa često sinonim za gustu kosu, u stvarnosti je potpuno drugačije. Ako imate tanku kosu, odlučite se za kratke ili frizure srednje dužine. Zbog svoje dužine, kosa postaje teška i spljoštena. Pokušajte modernu lob frizuru su dubokim razdeljkom sa strane ili probajte slojeve. Najlakši način za postizanje gušće kose je slojevito šišanje koje će stvoriti iluziju bogatije kose.

Bojom do volumena

Kada je kosa iste boje, čini se tanja (poput totalno crne odeće koja čini da izgledate vitkije). Ako ste raspoloženi za farbanje, nekoliko pramenova koji su za nijansu svetliji od vaše prirodne boje, može dodati bujnost vašoj tankoj kosi. Pramenovi unose dubinu i sjaj u kosu, a možete probati i neke od najnovijih načina bojenja kose poput balayage ili ombré tehnike.

Sušenje kose

Kako bi kosu učinili gušćom zabacite glavu prema dole dok je još mokra, toplim zrakom sušite koren a vrhove hladnim zrakom. Izbećićete stvaranje elektriciteta i kosa će imati prirodan volumen i bujnost.

Talasasta kosa

Ispeglana tanka kosa priljubljena uz glavu, učiniće da i najgušća kosa izgleda tanko. Trik koji pomaže u izbegavanju takvog efekta je talasasta kosa – uvijte kosu na krupne viklere, od krajeva ka unutra. Ili, okruglom keramičkom četkom isfenirate kosu blizu temena kako biste dodali volumen. Takođe, možete probati i difuzer.

Povezano: Koje četke za kosu su vam potrebne!

Tapiranje

Stari trik – tapiranje će pomoći u postizanju vizualno gušće kose. Koristite gusti češalj sa iglom za tapiranje i koristite lak za kosu kako biste održali volumen na mestu. Uzmite mali pramen kose i počnite tapirati kosu nekoliko centimetara od korena, pomerajući ga kratkim pokretima u pravcu suprotnom od pravca rasta.

Prilagodite negu

Ne preterujte sa pranjem kose i opredelite se za šampone bez sulfata koji sadrže blage čistače, strogo izbegavajte šampone sa uljima i silikonima jer će otežati kosu. Šampon za suvo pranje kose stvara efekat volumena, pa ga možete svakog drugog dana naprskati i utrljati u vlasi.

Uzdržavajte se od upotrebe previše kondicionera ili maske (stavite ih negde od pola dužine kose). Ne bi trebalo da koristite previše proizvoda za stilizovanje kose, jer je gušite, ali pena za postizanje maksimalnog volumena i zaštitni sprej od toplote su obavezni. Bazirajte se na hidratantnoj nezi – ulja, serumi i masna pakovanja nisu dobrodošli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!