Masaža lica kašikama – prirodno podmlađivanje kože

masaza lica kasikama

Što smo stariji počinjemo da primećujemo bore širom naše (nekada glatke i zategnute) kože lica. Ovo je normalan znak starenja, jer tokom godina elastičnost kože opada i potkožno tkivo postaje izraženije. Ipak, ukoliko želite da zadržite mladalački izgled vaše kože lica, vreme je da probate masažu lica kašikama.

Povezano: Masaža lica u svrhu usporavanja starenja kože!

Za manje od dve nedelje, uz redovno korišćenje, pomoću masaže lica kašikama izbacićete prekomernu tečnost iz tkiva, poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti vidljive bore, te povećati elastičnost i glatkoću kože.

Potrebne su vam minimalno 4 kašike, mala posuda sa toplim uljem, čaša hladne vode i nekoliko kockica leda.

Masažu je najbolje raditi sa keramičkim ili porcelanskim kineskim kašikama (često ih dobijete uz šolju za čaj), jer plastične ili metalne imaju oštre ivice i mogu da oštete kožu.

Pre nego što počnete sa masiranjem, očistite sve tragove šminke sa lica. Takođe, dezinfikujte kašike koristeći etanol i držite ih u punoj čaši hladne vode i leda.

Prislonite hladne kašike na gornje kapke i držite nekoliko sekundi. Kada se kašike ohlade, zamenite ih hladnim. Ponovite ovo 5 puta na obe strane. Isti postupak možete koristiti i za uklanjanje tamnih kolutova i nadutosti ispod očiju.

Povezano: Zogan masaža lica – Za kožu bez bora, podočnjaka, nadutosti!

Pre nego što počnete sa pravom masažom lica kašikama, kako biste smanjili trenje, na lice utrljajte vaše omiljeno prirodno ulje – preporučujemo kokosovo, arganovo, ulje grožđa ili jojobe. Svaki put kad osetite da kašika teško klizi po licu, utrljajte još ulja na kožu.

Pratite osnovne linije lica. Počnite od čela – koristite veoma nežne poteze, uvek prema gore. Od centra čela vucite kašiku sve do linije rasta kose i slepoočnice.

Kašikom zahvatite i obrve, pratite njihovu prirodnu liniju. Pomoću kraja kašike, možete, veoma nežno, masirati kapke kružnim pokretima – od unutrašnjeg ugla ka spoljašnjem uglu i ispod očiju.

Pređite na obraze – masirajte od nosa prema ušima i od usta prema bradi. Takođe, kraj kašike možete koristiti za masažu oko nosa i usta.

Od centra brade povlačite kašiku prateći liniju vilice (sa jedne, pa sa druge strane).

Morate izmasirati i kožu vrata jer u blizinu ušiju postoje limfni čvorovi puni tečnosti i toksina. Koža vrata je osetljiva te može pocrveneti, ali to samo znači da ste izbacili sve suvišne materije.

Završite masažu lica potezima kašike od ključne kosti prema centru grudi.

Svaki pokret treba ponoviti najmanje 10 puta, dok bi masaža maksimalno trebala da traje oko 10 minuta. Kada završite masažu lica kašikama, umijte se toplom vodom.

Povezano: Maska za lice od pirinča – japanski recept za podmlađivanje kože!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!