Masaža lica u svrhu usporavanja starenja kože

Bez obzira što je za borbu protiv bora dostupno gotovo neograničeno mnogo metoda, koji su se u većoj ili manjoj meri pokazali i dokazali kao efikasni, veliki broj dama ipak prolazi kroz veliku dilemu za koji od tih metoda da se odluči onda kada želi da započne svoju sopstvenu borbu protiv bora.

Saveti prijateljica, mnoge medijski plasirane preporuke i slično, ponekad umesto da predstavljaju putokaz do prave odluke koju ćete doneti i do razrešenja vaše dileme, samo vas dodatno zbune i dovedu vas u poziciju da se još više udaljite od svoje odluke o tome koji metod da izaberete.

Zato, kroz sadržaj ovog teksta, mi vam nećemo ponuditi još samo jedan savet više i tako vas dodatno zbuniti, već ćemo vam predstaviti metod koji ne obećava nemoguće i koji sam po sebi nije dovoljan kako bi sa vašeg lica “izbrisao” već postojeće bore, već koji predstavlja sjajno rešenje protiv napredovanja pojave bora.

Ono o čemu ćemo govoriti je metod masaže lica, koji efikasno zaustavlja širenje i produbljivanje bora.

masaza lica

Kako masirati lice u cilju sprečavanja napredovanja bora?

Da bi ste uz pomoć masaže zaustavili napredovanje i dalje širenje bora na svom licu, potrebno je da redovno i pravilno sprovodite masažu lica i to na sledeći način:

Prvi korak masaže:

Jagodice oba kažiprsta, naslonite na sredinu brade jednu do druge i to tačno na centralnom delu ispod donje usne. Tačke na bradi na kojima su vam pozicionirane jagodice, pritisnite toliko koliko je potrebno da je čvrst pritisak, ali da ne osećate bol. Zatim, ne popuštajući pritisak, jagodice prstiju (jednu u jednu stranu, a drugu u drugu stranu), polako povlačite liniju brade sve dok ne dohvatite krajeve ušiju. Ovakav potez ponovite deset puta.

Drugi korak masaže:

Jagodice oba kažiprsta, naslonite jednu do druge tačno na sredini iznad gornje usne. Takođe pritisnite tačke oslonca jagodica i jagodice zatim ne popuštajući pritisak pomerajte pravolinijski sve dok i ovog puta ne dohvatite krajeve ušiju. Ovakav potez ponovite deset puta.

Treći korak masaže:

Jagodice oba kažiprsta, naslonite ispod unutrašnjih uglova očiju, odnosno uz koren nosa. Zatim, preostali deo površine oba kažiprsta, vršeći pritisak prislonite paralelno duž nosa. Iz tog položaja, prste povlačite ka spoljašljosti lica. Ovaj potez ponovite deset puta.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!