3 skincare sastojka koja su potrebna zreloj koži, a o njima se ne priča dovoljno

serum za lice

Kada je u pitanju izbor najboljeg seruma za naše brige o nezi kože, često tražimo opcije koje uključuju skup onoga što smatramo najboljim sastojcima. I dok kombinacija sastojaka protiv starenja ili anti-inflamatornih sredstava može biti efikasna, hidratantni serum sa jednim ključnim sastojkom takođe može dati vašoj koži koja sazreva upravo ono što joj je potrebno. Sa toliko moćnih sastojaka u nezi kože—uključujući kalcijum, kolagen i peptide—pronalaženje te posebne formualcija je lakše nego ikad. Pogledajte neke od naših omiljenih sastojaka za jačanje kože koji su preko potrebni zreloj koži.

3 skincare sastojka koja su potrebna zreloj koži

1. Kalcijum

Kako starite, nivoi kalcijuma se smanjuju prema Nacionalnom centru za informacije o biotehnologiji (NCBI). Ovo je važno jer je kalcijum ključni nutrijent koji ne samo da jača kosti, već i pomaže krvnim sudovima da pokreću krv po telu za neophodne funkcije. Kada je u pitanju koža lica, vrata i grudi, cirkulacija krvi je veoma važna za očuvanje mladalačkog izgleda.

2. Retino-peptidi

Kombinacija peptida i stabilnog oblika retinola je dobitna kombinacija protiv starenjajer kombinuje prednosti oba da bi koži pružila pravi užitak. Možda već znate da je retinol zlatni standard za smanjenje pojave bora i da peptidi, oni lanci aminokiselina koji se prirodno javljaju u telu, mogu imati pozitivne efekte na vašu kožu kada se unesu putem lokalnih formulacija.

serum

3. Kolagen

Iako možda nemate mnogo vidljivih znakova starenja u 30-im godinama, sada je vreme da uključite efikasne sastojke protiv starenja u svoj režim nege kože. Kolagen je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih sastojaka protiv starenja sa dobrim razlogom. Prema NCBI, dokazano je da poboljšava elastičnost kože, obezbeđuje povećanu hidrataciju kože, glatku teksturu kože i poboljšava gustinu kože. Hidratantni serum koji uključuje kolagen može biti prava korist za vaš režim nege kože dok vaša koža sazreva.

Pročitajte još i – 5 trikova sa serumima za lice koji će vam promeniti rutinu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!