Veštačke trepavice + maskara: Kako da ih koristite zajedno?

trepavice

Kada volite dramatične trepavice, nema mnogo toga što nećete pokušati da dobijete željeni izgled. Od maskare za povećanje volumena do veštačkih trepavica i ekstenzija trepavica, verovatno postoji mnoštvo opcija u vašoj torbi za šminkanje da vam oči iskoče. Ali, da li ste ikada pokušali da kombinujete te različite opcije kako biste svojim trepavicama dali još više drame? Kada maskaru nanesete preko veštačkih trepavica, to može učiniti vaš izgled šminke za oči od fantastičnog do fenomenalnog. I ne morate da budete vešt šminker da biste to uradili. Čitajte dalje za pet jednostavnih saveta kako da nanesete maskaru na veštačke trepavice da biste dobili zadivljujuće trepavice iz snova.

Kako da ukombinujete maskaru i veštačke trepavice

Izaberite pravu maskaru

Prvi korak ka nanošenju maskare sa veštačkim trepavicama je odabir formule maskare koja ističe vaše trepavice i neće ih uništiti za ponovnu upotrebu. Želite opciju koja takođe ima četkicu koja neće zgrudvati i razmazati formulu, već umesto toga omogućava vašim prirodnim trepavicama da se neprimetno stapaju sa veštačkim. Izbegavajte da koristite vodootpornu maskaru kako biste lakše očistili trake za trepavice kako bi se mogle ponovo nositi i omamiti još jedan dan.

Nanesite lažne trepavice na pravo mesto

Jedna od tajnih za nanošenje maskare – i za nanošenje veštačkih trepavica na pravi način uopšte – je postavljanje tračice na pravo mesto. U pokušaju da dobiju savršen izgled, neke ženeće zalepiti svoje lažne trepavice previsoko na kapak i nedovoljno blizu linije trepavica, stvarajući prazninu vidljive kože između lažnih i pravih trepavica. Da biste spojili to dvoje sa maskarom, morate usavršiti postavljanje. Ako koristite jednu traku, pokušajte da je prvo postavite u sredinu, a zatim koristite pincetu da biste podesili strane.

Povezano – 10 trikova koji će vam koristiti ako nosite veštačke trepavice

trepavice

Koristite tehniku nanošenja slojeva maskare

Kada je u pitanju nanošenje maskare na veštačke trepavice, koristite tehniku nanošenja slojeva maskare kao vodič. Idući od korena do vrha, izbegavajući bazu trake, pročešljajte tanak sloj maskare kroz trepavice. Sačekajte da se prvi sloj osuši i nadogradite drugi kako vam odgovara, isto kao što biste uradili da nanosite različite vrste formula maskare. Imajte na umu da veštačke trepavice već poboljšavaju vaš izgled, tako da nekoliko slojeva maskare možda neće biti potrebno da biste postigli željeni izgled.

Gledajte nadole u svoje ogledalo

Ova tehnika ogledala je od pomoći u postavljanju veštačkih trepavica na pravo mesto sa lakoćom, a od pomoći je i prilikom dodavanja maskare nakon toga. Jednostavno rečeno, omogućava vam da bolje pogledate liniju trepavica kako biste znali da li počinjete na pravom mestu sa svojom aplikacijom.

trepavice

Dodajte malo boje

Iako je ovo manje savet za nanošenje, a više savet za stil, biće vam drago da ovo imate u svom arsenalu šminke. Ako imate tamne trepavice, dodavanje jarke boje maskare može izgledati nemoguće, posebno bez puno prajmera. Ali dodavanje prajmera plus maskare trepavicama može dovesti do toga da postanu grudaste i da im daju onaj neželjeni zastrašujući izgled pauka. Umesto toga, uzmite neke plave ekstenzije trepavica, ukoliko želite plavu boju, npr.

Pročitajte još i – Kako se pravilno čiste veštačke trepavice posle nošenja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!