10 trikova koji će vam koristiti ako nosite veštačke trepavice

veštačke trepavice

Veštačke trepavice su tajno žensko oružje sa pogled koji osvaja! Razliku koju veštačke trepavice učine za celokupan make-up znaju samo one žene koji su otkrile njihove čari! Mnoge dame se plaše da ih probaju, jer smatraju da nisu dovoljno vešte da ih zalepe. Kao i sa ostalim make-up veštinama, sve je stvar prakse – zato vam u nastavku otkrivamo 10 super-korisnih trikova koji će vam koristiti ako nosite veštačke trepavice!

Trikovi koji će vam pomoći ako nosite veštačke trepavice

#1: Omotajte vetaščke trepavice oko drške make-up četkice

Iako ovaj trik deluje neobično, verujte nam, da će vam koristiti! Omotavanje trakice sa trepavicama oko drške četkice će zakriviti tresu, tako da se lakše prilagodi obliku vašeg oka. Držite ih tako 2 minuta, da tresa popusti i zakrivi se dovoljno da trepavice možete lako namestiti prema obliku oka.

#2: Izmerite trepavice i po potrebi ih skratite

Ako imate manje oko, predugačke trepavice će jednostavno izgledati loše. Zato je super trik da veštačke trepavice, pre lepljenja, jednostavno prislonite na oko i ocenite da li su vam predugačke. Sledeći korak je da uzmete makazice za nokte i skratite trepavice na spoljašnjem kraju (dovoljno je da odsečete 2 poslenja pramena).

Povezano: Odaberite veštačke trepavice prema obliku oka

veštačke trepavice

#3: Postavite ogledalo u ležeći položaj

Postavka ogledala čini veliku razliku kada se radi o stavljanju trepavica. Mali trik je da postavite ogledalo u ležeći položaj na sto, a laktove oslonite pored ogledala. Ovo će omogućiti da gledate nadole, dok lepite trepavice, što omogućava bolju kontrolu nad situacijom.

#4: Nanesite više lepka na uglove trepavica

Unutrašnji i spoljašnji ugao veštački trepavica je najgori za lepljenje: često se odlepi i deluje neuredno. Kako biste ih pričvrstili i dobro zalepili, nanesite malo više lepka na ove tačke na tresi.

#5: Sačekajte 50 sekundi da se lepak prosuši

Kada nanesete lepak na trepavice, nemojte ih odmah stavljati na oči. Držite trepavice pincetom i pustite da se lepak malo prosuši na vazduhu, nekih 50 sekundi. Na taj način će postati dovoljno lepljiv da se odmah prilepi na vašu liniju prirodnih trepavica, umesto da klizi i curi.

#6: Nanesite malo lepka na unutrašnji ugao kapka

Ako vam se trepavice stalno odlepljuju sa unutrašnjeg ugla oka, ovaj trik će vam super poslužiti: nanesite malo lepka četkicom za ajlajner samo na unutrašanji ugao oka (kao da crtate ajlajner). Na taj način, osiguraćete da vam trepavice stoje bez odlepljivanja.

veštačke trepavice

#7: Presecite trepavice na pola za prirodniji look

Ako želite prirodniji izgled, koji ne odaje da ste koristili veštačke trepavice, jednostavno ih presecite na pola i nanesite samo na spoljašnji deo oka. Na ovaj način dobićete prirodni “cat eye” izgled!

Povezano: Kako da nanesete individualne veštačke trepavice bez posledica?

#8: Trepavice očistite u toploj vodi

Trepavice su namenjene za višestruku upotrebu, i da – morate ih čistiti! Od lepka, šminke, prašine, masnoće… Kako biste ih očistili, ubacite ih u posudicu sa vrućom vodom i par kapljica tečnog sapuna ili deterdženta za posudje, i nežno ih protrljajte u vodi. Ovo će razbiti naslage prljavštine, maskare i lepka.

#9: Skinite trepavice uz pomoć skidača šminke

Kako biste izblegli oštećenje vaših prirodnih trepavica, veštačke skinite uz pomoć štapića za uši i skidača šminka bez ulja. Natopite štašić skidačem i nežno trljajte duž linije vaših trepavica. One će se lako odlepiti, bez naglih pokreta. Kada ste skinuli trepavice, uz pomoć malo kokosovog ili kozmetičkog ulja, uklonite ostatak lepka sa trepavica.

Ne koristite ulje za skidanje veštačkih trepavica, jer će ostaci ulja otežati ponovno lepljenje trepavica.

veštačke trepavice

#10: Nabavite aplikator za veštačke trepavice

Ako ste probali svaki mogući trik, i dalje vam je teško da zalepite veštačke trepavice, onda bi trebalo da nabavite aplikator za veštačke trepavice. On liči na običnu pincetu, ali ima ergonomski prilagođene držače za trepavice, koji omogućavaju da priđete blizu vaše linije trepavica.

Pročitajte još i: Beauty novitet – magnetne veštačke trepavice

error: Content is protected !!