Vodič: Kako da nanesete INDIVIDUALNE veštačke trepavice – BEZ posledica?

individualne trepavice

Hajde da budemo iskreni: ko ne želi dugačke, glamurozne trepavice koje zavode pogledom? I dok god svi obožavamo maskaru, ipak veštačke trepavice pružaju potpun drama-look koji želimo! Veštačke trepavice su savršena opacija za sve one koji žele zanosan pogled, ali ako preferirate prirodan izgled – savetujemo vam individualne veštačke trepavice! Evo kako da ih aplicirate i skinete bez posledica!

Individualne veštačke trepavice su mnogo bolja opcija od onih celovitih jer vam daju kontrolu u gustini i dramatičnosti trepavica! Prave se u malim snopovima od po nekoliko dlačica, koje, aplicirane na pravo mesto mogu mnogo učiniti za vaš pogled! A verujte nam da se lako nanose i skidaju – baš poput klasičnig trepavica iz jednog dela.

Šta vam je potrebno za nanošenje individualnih trepavica?

  • pakovanje individualnih trepavica
  • lepak za trepavice (najbolje providni)
  • pinceta

individualne trepavice

Korak po korak do savršene aplikacije trepavica

Korak 1: Našminkajte oči

Pre nego što počete da lepite pojedinačne trepavice, treba da završite kompletnu šminku na očima. To znači prajmer, senke, ajlajner i sve ostalo, osim maskare (za sada).

Korak 2: Lepak za trepavice

Potom je potrebno da uzmete lepak za trepavice: predlažemo onaj koji se suši u providnu boju, jer ćete lako prikriti greške. Nanesite tačkicu lepka na karton ili foliju i pustite ga da se prosuši, dok ne postane lepljiv. Ne želite da nanesete lepak koji je potpuno svež i tečan, jer će vam se trepavice pomerati.

Korak 3: Vreme je za trepavice!

Pincetom pokupite pojedinačne trepavice. Pokupite ih za sam vrh, kako bi prirodno ulegle na krivinu vaših prirodnih trepavica. Možete vežbati nekoliko puta pre nanošenja lepka na trepavice. Zapamtite – vežba dovodi do savršenstva!

Povezano: Kako da zalepite veštačke trepavice bez problema?

individualne trepavice

Korak 4: Počnite da ih nanosite

Pokupite individualnu trepavicu pincetom, umočite njenu bazu u lepak i nežno je pritisnite na sam koren vaših prirodnih trepavica. Kada nanosite individualne trepavice, počnite od unutrašnjeg ugla ka spoljašnjem. Završite obilnim slojem maskare koji će povezati vaše prirodne i veštačke trepavice.

Savet plus:

Manje je više! Počnite sa nekoliko snopova individualnih trepavica u nekoliko različitih delova vaše prirodne linije trepavica. Potom sa vratite i dodajte još par za željenu punoću. Za cat eye efekat, koristite kraće trepavice u unutrašnjem uglu i postepeno ih dodajte da budu duže ka spoljašnjem uglu oka.

Povezano: Beauty novitet – Magnetne veštačke trepavice

individualne trepavice

Skidanje individualnih trepavica

Klasičan skidač šminke na bazi ulja će lako rastopiti lepak za trepavice i lako ih ukloniti. Birajte nežne formule koje neće oštetiti kožu oko oka niti vaše prirodne trepavice. Ne trljajte oči tuferom, već ga natopite i držite nekoliko sekundi. Trljanje i razvlačenje kože oko očiju može dovesti do opadanja prirodnih trepavica.

Pročitajte još i: Kako da brinete o veštačim trepavicama da vam duže traju?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!