Beauty novitet: Magnetne veštačke trepavice

magnetne trepavice

Jedan od naj “google-ovanijih” beauty trendova protekle 2018. godine bile su “magnetne trepavice”. Njihova nagla popularnorst ne začuđuje – aplikacija ne traži lepak, mogu se koristiti mnogo više puta nego klasične veštačke trepavice, a pridržavaju ih maleni magneti. Lako se i skidaju i nisu skupe. Zato saznajte u nastavku sve o magnetnim trepavicama – hot novitetu na beauty tržištu!

Magnetne trepavice se od skora mogu naći i u našim drogerijama, a već su pobrale hvalospeve vodećih svetskih beauty blogerki i influenserki. Ako se i vi mučite sa lepljenjem i skidanjem klasičnih veštačkih trepavica – dozvolite da vam predstavimo svet magnetnih trepavica!

Magnetne trepavice – kako funkcionišu?

Ovaj inovativni format veštačkih trepavica koristi “sendvič” tehniku: jedna traka trepavica ide iznad vaših prirodnih, a druga ispod njih. Spajaju se iz pomoć sitnih magneta, koji su u postavljeni u korenu svake trakice trepavica. Kada se spoje gornji i donji sloj (a u sredini su vaše prirodne trepavice) – čujete “snap” i to je znak da su one nameštene i osigurane.

Dakle, nema lepka, nema kapljanja, a plus je što se tako lako skidaju!


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Lash FX (@lashfxofficial) дана

Kako se pravilno nanose?

Pravilno apliciranje magnetnih trepavica može izgledati nezgodno, posebno početnicama. Tehnika je sledeća: u pakovanju ćete dobiti po dve trakice za svako oko: gornju i donju. Generalni savet je da ih skratite makazicama za noktek kako bi odgovarale vašoj dužini linije prirodnih trepavica.

Šminkeri potom savetuju da nanesete najpre sloj maskare, kako bi se magnetne trepavice lakše uhvatile (i da ne bi skliznule sa prirodnih trepavica).

Potom, nanesite najpre trakicu koja ide iznad vaših prirodnih trepavica. Zatim prislonite trakicu koja ide na donje trepavice, i one će se spojiti i “zaključati”. Uvek ih nanosite samo prstima, jer su pincete metalne i zalepiće se za trepavice!

Povezano: Kako da zalepite veštačke trepavice bez problema?

Kako se pravilno skidaju?

Skidanje magnetnih trepavica je sledeće: nežno razdvojte gornju i donju trakicu, tako što ćete gornju povući nagore, a donju na dole. Na ovaj način ćete razdvojiti magnete. Nikada ih nemojte skidati klizajući ka naped, jer možete oštetiti prirodne trepavice.

magnetne trepavice

Magnetne trepavice – zašto su tako dobre?

Osim što se lako stavljaju i skidaju, magnetne trepavice se mogu koristiti mnogo više puta nego što je to slučaj sa klasičnim trepavicama (koje između ostalog, propadaju i od mnogo lepljenja). Nisu skupe, čuvaju vreme i novac. Postoje u različitim veličinama i stilovima, a prave se od prirodne dlake što je dodatni plus. Takođe, nemate ekstra trošak u vidu lepka!

Magneti pored očiju – da li su bezbedni?

Oftalmolozi se slažu da su magnetne trepavice potpuno bezbedne za korišćenje, jer je elektromagnetna frekvencija koju emituju magneti sa trepavica veoma niska. Slažu se da su mnogo više štete videli od korišćenja nadogradnje trepavice ili lepka – poput upale kapaka, algerije, konjuktivitisa…

Ipak, iako su bezopasne, koristite ih samo u posebnim prilikama, jer je konstantna težina od magnetnih trepavica može uzrokovati opadanje vaših prirodnih. Ovo je slučaj ako ih nosite svakog dana po ceo dan. Zato ih nosite ponekad – i videćete sve benefite koje ovaj inovativni proizvod nosi!

Pročitajte još i: Kako da brinete o veštačkim trepavicama da vam duže traju?

Video-tutorijal kako da ih pravilno aplicirate pogledajte OVDE:


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели NICOLA COSMETICS Official (@nicolacosmetics) дана

error: Content is protected !!