Najlepše boje u kose u trendu za 2019. godinu!

boje za kosu u trendu

Navikli smo da se trendovi boja kose menjaju sa modnim sezonama, ali i novom godinom! Zato na početku 2019. godine izdvajamo HOT trendove boja kose koje ćemo viđati u celoj godini. Nove trendy boje su tako zanimljive i lepe, da je teško zadržati se na samo jednoj. Zato pogledajte u nastavku naše predloge najlepših boja kose za ovu godinu!

Ako ste trendy dama, tražite inspiraciju za novu boju ili prosto volite da ispratite šta se dešava u hair world-u – ovo je tekst za vas! Prethodne godine, imali smo rose-gold pramenove, vatrene crvene i ledeno platinaste boje. 2019. godina donosi veoma zanimljive nijasne poput koralne, snow-bunny plave i mastilo crne!

5 najlepših boja kose koje će biti HIT u 2019. godini

#1: Koralna (Living Coral)

“Pantone” boja 2019. godine je koralna – tako da je očekivano da će se ova boja naći na listi. Boja živog korala je na neki način smelija verzija popularne pastelne pink koju znamo i volimo.

Koralna kosa se savršeno uklapa kao svakodnevna boja, meka je i nosiva, a opet moćna i privlači pažnju. Naglašava svaku boju očiju i umekšava ten. Ova nijansa kose će najbolje stajati onima sa neutralnim ili toplim podtonom kože. Lako se može “podešavati” sa više pink (za hladne podtone kože) ili sa više narandžaste (za toplije podtonove).

Povezano: Kako da negujete neobične boje kose (pastelne, pink, šarene)?

boje za kosu u trendu
Instagram: @aaronpaulstyle/Printscreen

#2: Kesten smeđa sa zlatnim pramenovima

Klasična kesten smeđa će dobiti svoje unapređenje 2019. godine, zahvaljujući svetlo smeđim, zlatkastim pramenovima. Ovaj trend će biti sjajno osveženje svakoj brineti, a super-model Miranda Ker je već prigrlila novi trend, dodajući dimenziju svojoj smeđoj kosi. Najbolja stvar je što je veoma laka za održavanje – posebno ako ste prirodna brineta.

boje za kosu u trendu
Instagram: @harryjoshhair/Printscreen

#3: Zečić-plava (Snow-bunny Blonde)

Ovo je cool verzija klasične platinasto plave, koje je veoma svetla, sa mnogo pramenova i plavičastim podtonom, koji čini da kosa deluje “praškasto”. Delulje na prvi pogled kao pastelno plava, ali nema plave boje. Neutralnija je i belja od klasične pepeljasto palve.

Klijenti u salonima se češće odlučuju za ovu boju, jer je lakša za održavanje od platinaste. Ne žuti lako, a koren je manje vidljiv. Dakle, tražite svom frizeru veoma svetle pramenove na plavoj osnovi i potom svetlo plavi preliv.

Povezano: 20 nijansi blond – mali vodič kroz nijanse plave kose

boje za kosu u trendu
Instagram: @kadybella/Printscreen

#4: Jagoda + med plava (Strawberry Honey)

Pomislite na savršeni balans između medno plave i vibrantno bakrene. Sa mnogo dimenzije i sjaja, ova kremasta nijansa je suptilan način da koketirate sa crvenom, bez pune obaveze. Divno naglašava svetlu put i deluje mladalački. Ako ste dugo zlatna plavuša, možda je vreme da 2019. godine prigrlite i “jagodičasti” ton u vašoj kosi.

boje za kosu u trendu
Instagram: @justinemarjan/Printscreen

#5: Mastilo crna (Ink Black)

“Jet black” boja kose je bogata i odvažna. Ova boja dominira ove zime i nastaviće se sve do početka proleća. Mastilo crna se sjajno slaže sa trenutnim trendom kose poput stakla (“glass hair trend”), jer crna daje fantastičan sjaj koji se presijava. Zbog svoje bogate boje, može se desiti da “ispere” ten.

Najbolje će stajati maslinastom tenu, a frizeri savetuju da je nosite uz samopotamnjivač ili bronzer na licu, koje će vratiti toplinu kože, koji ova boja kose oduzima.

Kako biste sačuvali vibrantnost crne boje, predlažemo Marrakesh Color Care šampon za farbanu kosu bez sulfata.

boje za kosu u trendu
Instagram: @wellaeducation/Printscreen

Pročitajte još i: Razlozi zbog kojih će vam boja kose biti nepostojana

error: Content is protected !!