Razlozi zbog kojih će vam boja kose biti nepostojana

Većina žena farba kosu i bilo da se radi o plavoj, smeđoj ili crvenoj nijansi, sve boje se ispiraju. Neka manje neka više. Nekome manje, nekome više. Pogledajte zbog čega se to dešava.

Zbog čega se boja ispira sa kose

Često menjate boju kose i koristite intenzivne boje

Ako vas privlače ekstremne intenzivne boje poput pink, zelene, plave, pa čak i jako crvenih, kosa će da trpi. Da biste postigli ove potpuno neprirodne nijanse, najpre je potrebno kosu posvetliti blašom, pa je tek onda ofrabati. To dodatno isušuje kosu. Kada često menjate boju kose, svako farbanje i promena boje utiču na stanje kose. Ona postaje krta i suva i boja se brže ispira.

Koristite pogrešne stajling preparate za kosu

Proizvodi koji sadrže alkohol isušuju kosu i zbog toga se boja mnogo brže ispira. Probajte da izbegnete njihovo korišćenje. Koristite regeneratore koji se ne ispiraju, hidriraju kosu i štite je. Pre svakog korišćenja toplotnih alata (pegle za kosu, figara, fena), nanosite preparate za zaštitu od toplote.

Kosa vam je suva i beživotna

Kosa od farbanja može da se isuši ali i to što je kosa suva utie na to kako će i koliko boja da se zadrži na kosi. Sa suve kose molekuli boje naprosto “skliznu”. Zato da bi vam boja što duže trajala i da ne biste stalno morali da je osvežavate, koristite maske za kosu i nahranite je.

Prečesto perete kosu

Ako vam se kosa brzo masti, koristite šampone za suvo pranje, ali bez puderaste završnice. Takođe, dobro je da ako često perete kosu koristite šampone bez sulfata. Oni čuvaju boju i ne isušuju kosu kao oni koji ih sadrže.

Stalno farbate celu kosu

Za tim zaista nema potrebe, pa čak ni ako ste crvenokosa. Napravite preliv i osvežite boju na krajevima, farbajte samo koren kose. Preliv ima smanjeni procenat hidrogena, kraće se drži i manje isušuje kosu. Kako da napravite preliv za kosu možete pogledati ovde.

Negujte svoju kosu i zapamtite, što je kosa zdravija boja je postojanija!

error: Content is protected !!