Kako da negujete NEOBIČNE boje kose (pastel, neon, šarene…)?

Ako ste od onih dama koje eksperimentišu sa bojama kose, pa ponosno nosite neon, pastelne ili druge neobične boje – onda ste se verovatno susrele sa situacijom da dve do tri nedelje posle farbanja, vaša prelepa boja izbledi i deluje kao jedna od 50 nijansi sive. Najveći broj jarkih ili pastelnih boja nije kreirana da traje dugo. Zato ove boje morate negovati na poseban način, kako bi što duže zadržale svoju vibrantnost.

Pastelna kose, kosa boje duge ili šećerne vune, džins plava boja kose ili vibrantna ljubičasta – sve ove boje su u trendu već nekoliko proteklih godina, i ne pokazuju znake usporavanja. Naravno sa ovoliko mnogo trendova, treba da imate na umu pre nego što se ofarbate – da je boja koja se teško održava.

8 savet za dugotrajnost neobične boje kose

1. Neka vas profesionalac ofarba u salonu

Kako biste izbegle prženje kose blanšom u kućnim uslovima, oštećenu kosu i nejednaku boju – najbolji savet koji možemo da vam damo je da za barem prvo farbanje – posetite iskusnog frizera. Na ovaj način dobićete boju koja je ravnomerna, kosu koja je glatka i neoštećena. Rezultati će biti zapanjujuće bolji nego da ste sami posegnuli za blanšom i kutijom pastelne ili neon farbe, a vaša kosa – zdravija.

Povezano: Šta sve treba da znate ako se farbate prvi put?

Hairdresser salon. Woman during hair dye.

2. Mudro odaberite šampon i negu

Osnova lepe pastelne ili druge neobične boje kose je – adekvatna nega kvalitetnim prozvodima. Šamponi bez sulfata su obavezni, jer sprečavaju preterano ispiranje boje. Osim toga, važan je i tip vaše kose – kosa ofarbana u neobične boje je obično suva (usled obaveznog blanša), te je morate nahraniti hidrantanim šamponima. Kvalitetne maske za kosu bogate sastojcima za održavanje boje su obavezne u rutini nege.

Mi predlažemo Subrina Professional ECHOES šampon bez sulfata za dugotrajnost boje.

3. Ispirajte šampon hladnom vodom

Topla voda podiže kutikulu i otpušta pigmente iz farbe. Zato izbegavajte ispiranje kose toplom ili vrelom vodom, već ukoliko možete da izdržite, ispirajte je hladnom vodom.

4. Redovno skraćujte krajeve

Kosa u neobičnim bojama prolazi kroz mnogo procesa – blanš, farbanje, toniranja, tako da ovo često dovodi do oštećenja dlake. Frizeri savetuju vlasnice kose neobičnih boja da kosu redovno skraćuju jednom u 6-8 nedelja, kako bi delovala zdravo, bez rascvetalih krajeva.


View this post on Instagram

A post shared by Skye Stylez Studio (@skyestylezstudio) on

5. Pripremite se za farbanje

Pre nego što uopšte krenete u salon na farbanje, postoji nešto što možete da uradite kako biste osigurali postojanost vaših pastelnih lokni. Jedan mesec pre zakazanog termina, primenjujte tretmane dubinskog pakovanja kose, kako biste pripremili kosu na dupli proces skidanja prirodne boje i blanš. Ovako će dlaka maksimalno zadržati svoj sjaj i zdravlje.

Povezano: Najlepši novi Instagram trendovi boje kose

6. Menjajte frizure

Ako vam brzo dosadi ili krene da bledi vaša neobična boja – umesto da opet posegnete za blanšom, isprobajte neke nove frizure i stilove. Dobra stvar sa multikolor kosom je da može izgledati kao potpuno druga nijansa kada je stilizujete na novi način, poput krune-pletenice, punđe, lokni, riblje kosti itd.

7. Suvi šampon je vaš prijatelj

suvi šapon ne samo da vas spašava onim danima kada ne stignete da operete kosu, već produžava period između dva pranja, što znači će vaša boja biti življa i vibrantnija duže vreme. Umesto oda svaka dva dana perete kosu jakim šamponima, probajte da maksimalno produžite period između pranja.

Naša preporuka je Subrina Professional Dry Shampoo, šampon za suvo pranje.


View this post on Instagram

A post shared by Chris Swann (@life_on_the_foils_edge) on

8. Koristite sprej za termičku zaštitu

Svako ko ima tretiranu kosu, a posebno dame sa pastelnim ili neobičnim bojaam kose moraju biti posebno pažljive kada je reč o toplotnom stilizovanju. Pre upotrebe pegle ili figara, obavezna je upotreba spreja za termičku zaštitu koji pruža očuvanje boje i hidrataciju dlake.

Savet plus: Izbegavajte tamno obojene proizvode za kosu, jer mogu nataložiti tamni pigment na vašu recimo, pastelno pink kosu (poput ulja ili eliksira za kosu koji su smeđe boje).

Pročitajte još i: Kako da kosa bude sjajna, a boja postojana?

error: Content is protected !!