Najlepši novi Instagram trendovi BOJE KOSE

instagram trendovi boja kose 2018

Znamo da je Instagram glavna platforma za sve trendsetere – na njemu se započinju ali i završavaju trendovi. Kada je reč o boji kose, nakon prolećnih trendova boja koje su IN, donosimo vam pregled najnovijih ali i najlepših trendova neobičnih boja kose. Kosa u boji opala, pink limunade, crnog bisera ali i baby-bela kosa poprimaju veliki broj fanova i sve više se traže u salonima.

6 najlepših novih Instagram trendova boje kose

Kosa boje opala (Opal hair)

Jedan od najlepših trendova inspirisan je poludragim kamenom – opalom, koji se odlikuje providošću i prelamanjem boja kao što su crvena, zelena, plava i narandžasta. Ovaj stil farbanja kose je bio nakratko popularan 2015. godine, međutim ove godine se definitivno vraća u velikom stilu kao inspiracija romantičnim devojakama.

Kosa boje opala je umekšana verzija kose boje duge, koja je bila popularna nedavno. Cela kosa se najpre ofarba u biserno belo-sivu nijansu, na kojoj se onda izvlače pramenovi u svetlo plavoj, rozoj, zelenoj i ljubičastoj boji.

Credit: @Seattle Pravana Hair Team

Baby-bela boja (Baby-white hair)

Ova nijansa preslatkog imena predstavlja najsvetliju moguću verziju platinasto plave. Baby bela je gotovo transparentna (ali ne toliko da vam se proviđa skalp, ali zadržava isti “anđeoski” kvalitet kose novorođenčeta, i odsjaj prirodno bele kose. Kako se postigla ova boja, kosa mora biti sjajnog kvaliteta.

Da bi dobili ovu belu nijansu kose, frizeri preporučuju farbu nivoa 9/10 razblaženu ljubičastim tonerom ili jako pigmentovanim ljubičastim šamponom. Održavanje kod kuće podrazumeva svako treće pranje silver šamponom i dobre hidrirajuće maske.

Povezano: Zašto je moja plava kosa žuta?

Credit: @LA/ENCINO COLORIST OLAPLEX

Boja pink limunade (Pink lemonade hair)

Jedna od najnovijih opsesija što se tiče boje kose je omiljeno letnje piće – pink limunada. Nijansa roze koja je pastelna, sa malom dozom žute/breskvaste, sa tamnijim korenom laska svakom tenu. Ako vam je kosa prirodno tamnija, biće potrebno više seansi farbanja kako biste izvukle ovu boju. Krajevi se mogu ofarbati u plavo, pogotovo ako imate tamnu kosu, jer se boja teško prima na krajevima.

Održavanje je zahtevno: pranje kose ne češće od jednom nedeljno mlakom ili hladnom vodom, kako bi se boja što manje ispirala.

Credit: @Guy Tang®

Boja crnog bisera (Black pearl hair)

Black pearl hair je najnoviji trend kose sa duginim bojama, ali na tamnijoj podlozi. Crni biser je poznat kao dragocenija varijanta kamenčića koji raste u školjci, jer ima više holografskog efekta. Postupak dobijanja ove nijanse je sledeći: radi se prvo blajhanje cele kose radi dobijanja pastelnih i iridescentnih pramenova. Potom se kosa tonira bisernim i srebrnim tonerima radi neutralizacije toplih tonova u kosi.

Zatim se mešaju četiri nijanse farbi: prljavo ljubičasta za koren, i tri metalik boje poput ledeno plave, ljubičaste i hladne pink. Tehnika nanošenja nijansi je ono što čini višedimenzionalnu lepotu ovog stila.

Credit: @Orlando LA Vivid Hairstylist

Butterbeer boja kosa (Butterbeer hair)

Ako ste gledali Hari Potera, sigurno znate za čuveni napitak butterbeer – kremasto-penasti napitak od piva koji je omiljen u Hogvorts školi za čarobnjake. Ovo fiktivno piće inspirisalo je butterbeer boju kose. Ova nijansa je kombinacija puterasto žutih, narandžastih i blond nijansi sa trunčicom crvenih i karamel tonova. Izgleda veoma jestivo, moramo se složiti, a savršena je za leto!

Prilagodite je sebi: ako želite da se ističete, odaberite žutu za primarnu nijansu, dok dame svetlog tena treba da se odluče za bakarno cvenu sa toplim braon pramenovima ili vatreno narandžastim.

Credit: @Chris

Koren u boji dragog kamenja (Gem roots)

Beauty svet je sada iskombinovao dve omiljene stvari milenijalaca: neobičnu boju kose sa isceljujućim kristalima! Za koren u boji dragog kamenja koristi se tehnika farbanje korena u stilu duginih boja za gradijent efekat. Ali umesto punog spektra duge, koriste se samo meke, pastelne boje poput mint zelene, baby pink i lavande – zapravo boje dragog kamenja. Preko korena se nanosi jarka ljubičasta boja koja rekreira istu dubinu boje koja se viđa na geodama i mineralima.

Credit: @Sterling Beauty Tools

Pročitajte još i: Boje kose u trendu za proleće 2018 –  predloga TOP nijansi

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!