Anti-aging za početnike: Baby-botoks

baby botoks

Na svu sreću, ova metoda borbe protiv starenja ne uključuje bebe – naprotiv, radi se o novom trendu u svetu injekcija koje vraćaju mladost. Najprostije rečeno, baby-botoks se zasniva na manjim dozama botulinskog otrova, nego što to imaju standardne botoks injekcije. Saznajte sve o novoj metodi anti-aginga, idealnoj za početnike!

Sve o baby-botoksu

Šta je baby-botoks?

Baby-botoks je idealan za početnike u svetu anti-age injekcija jer koristi niže doze botulinskog toksina koje se ubrizgava u kožu. Naime, umesto ubrizgavanja standardnih 25 jedinica po tretiranom području, baby-botoks podrazumeva 10 jedinica. Ideja koja stoji iza ovog tretmana je da ova “umekšana” verzija botoksa smanjuje potencijalni rizik od “zamrznutog” izgleda. Mikro-doze botoksa neće uzrokovati ledeni izgled čela i obrva.

Bez zamrznutog izgleda čela i obrva

Gde se primenjuje?

Baby-botoks se može primenjivati gotovo svugde na licu, ali se najbolje koristi kako bise napravile suptilne promene ili obrisale fine linije. Posebno je idealan za područe finih linija u obliku lepeze na spoljnjem uglu oka. Ova zona je jako delikatna, pa je suptilniji tretman zapravo efektivniji. Za duboke bore, ipak nije dovoljan.

Za koga je baby-botoks?

Dermatolozi savetuju da se baby-botoks primenjuje na osobama sa finim do umerenim linijama i plićim borama. Ako želite suptilnije “radove” na sebi koji neće biti toliki očiti, a prvi put vam je – ovo je idealan tretman. Ove ciljane mikro-injekcije daju prirodniji izgled, ukrojen prema vašim individualnim potrebama svake zone lica. Baby-botoks je kreiran i za one koji žele da deluju preventivno na bore u svojim dvadesetim. Na taj način, ovaj mikro botoks omogućava da duže zadržite baby-face.

Prevencija bora u dvadesetim

Šta radi baby-botoks?

Baby-botoks deluje na sličan način kao i standardni tretman botoksa, s tim da su mu efeati dosta blaži i prirodniji. Njegova mikro doza omogućava da se ubrizgava krajnje personalizovano na gotovo sve zone lica. Deluje kao prevencija na stvaranje bora u dvadesetim godinama, ali i kao vid održavanja klasičnog botoksa. Umesto da svakih tri do šest meseci odlazite na klasičan botoks, čekajući da njegovo dejstvo potpuno prestane, mesečne injekcije baby botoxa (sa 1/4 standardne doze) mogu fenomenalno održavati izgled.

Povezano: Upoznajte 10 veličanstvenih anti-aging sastojaka

Da li je jeftiniji?

Logično bi bilo da, ako se koriste manje doze, da je i sam tretman kod dermatologa jefiniji. Ali logika ne ide ovim smerom: cena tretmana se ne formira samo prema ceni materijala, već prema setu veština dermatologa. Naime, seritifikovani doktor koji ima vremena i razvijenu tehniku davanja specijalno prilagođenih injekcija zapravo košta više nego velike doze botoksa koje se daju svim pacijentima na isti način.

Da li je jeftiniji baby-botoks od klasičnog?

Ipak, ako niste za injekcije, mi vam preporučujemo Prima Skinology Retinol kremu za lice, koja deluje na formiranje budućih i ublažavanje postojećih bora na licu kod dama zrelih godina.

EFekat sličan botoksu možete dobiti uz peptidni serum Prima Skinology ARGIRELINE 10% + hijaluron.

Pročitajte još i: Sve što treba da znate o RETINOLU – top sastojak protiv akni i bora

error: Content is protected !!