Katastrofe izazvane beauty preparatima

By  |  0 Comments

Većina kozmetičkih tretmana koje budete probali u životu, biće zdravstveno bezopasna. Međutim, nesrećna nekolicina će sa samo jednim kućnim farbanjem kose ili stavljanjem veštačkih trepavica, iskusiti neprijatnosti na svojoj koži. Upozoravamo vas na katastrofe koje mogu biti izazvane beauty preparatima.

Oprezno sa beauty preparatima

1. Stavljanje veštačkih trepavica može uzrokovati njihovo otpadanje

Mnoge žene odlaze u kozmetičke salone kako bi stavile veštačke trepavice i povećale bujnost prirodnih trepavica. Ukoliko ne uradite nadogradnju trepavica kod profesionalca u salonu (koji će vas pre stavljanja lažnih trepavica testirati da li ste alergični na lepak koji se koristi pri nadogradnji trepavica i koji sadrži formaldehid) može vam se javiti bol i crvenilo na unutrašnjim ivicama očiju, mogu vam otpasti vaše prirodne trepavice, a u najgorem slučaju doživećete anafilaktički šok.

Sve što treba da znate o nadogradnji trepavica.

vestacke trepavice

2. Alergijska reakcija na boju kose može prouzrokavati otok glave

Ukoliko eksperimentišete sa farbama stranih proizvođača koje poručujete preko neta i čije uputstvo ne možete pročitati jer je na jeziku koji vidite prvi put u životu, budite oprezni. Pre upotrebe boje za kosu od novog proizvođača, obavezno uradite test na koži (stavite malo farbe na kožu i sačekajte 48 sata da vidite da li će se reakcija razviti). U suprotnom može doći do crvenila, osipa na vratu, nesnošljivog svraba temena kože glave, curenja gnoja, otežanog disanja, otpadanja kose ili do oticanja glava.

farbanje kose

Ako ste alergični na boju kose, za navedene simptome možete kriviti hemikaliju koja se zove p-Phenylenediamine ili PPD koja sprečava da farba bledi. Možete dobiti reakciju bez obzira na nijansu koju koristite ili prirodnu boju vaše kose.

3. Držanje gumice za kosu na ručnom zglobu može dovesti do pojave apscesa

Sve devojke verovatno imaju prijateljicu na koju se mogu osloniti ukoliko trebaju da zavežu kosu, jer ona uvek nosi gumicu oko zgloba ruke. Nevolja je što bakterije nakupljene ispod gumice mogu izazvati apsces, koji se javlja u obliku gnojnog čvorića i mora se ukloniti hirurškim putem.

gumica za kosu

4. Tetovaža od crne kane može da sprži kožu

Ukoliko želite privremenu tetovažu, a osoba koja vam radi tetovažu koristi crnu umesto tradicionalne braon kane, odmah odustanite. Crna kana je sintetički katran i nije odobrena od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA) jer sadrži PPD. U slučaju primene crne kane na vašu kožu, može doći do ljuštenja kože i krvarenja, pa čak i do otvorenih rana.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!