Šminka ispod zaštitne maske: 4 alternative TEČNOM PUDERU

šminka ispod maske

Mnoge dame ne mogu da podnesu osećaj slojeva šminke, posebno u periodu kada su zaštitne maske svakodnevna obaveza. Konstatan osećaj zapušenih pora i masne kože jednostavno nije ono što želimo na svakodnevnoj bazi. Ukoliko ne možete da izađete iz kuće bez našminkanog tena, a ne podnosite tečni puder ispod maske – donosimo vam 4 alternative za ovaj proizvod! Vaša koža će obožavati lagan osećaj koji ovi proizvodi daju.

Šta koristiti umesto tečnog pudera ispod maske?

#1: BB ili CC krema

BB ili CC krema je zapravo stepenica iznad u odnosu na klasičnu toniranu kremu, i odlična je opcija ako želite tečni proizvod, ali lagane teskture. U zavisnosti od brenda BB kreme, možete dobiti odličnu pokrivnu moć, ali transparentnije teksture. Ovakav proizvod izgleda poput druge kože, odnosno “my skin but better”. Razlika između BB i CC krema je u tome što CC kreme poseduju pigmente za color-korekciju tena. BB kremu nanesite kao završni korak u jutarnjoj nezi lica. Sačekajte da se dobro upije i osuši i spremne ste za stavljanje zaštitne maske!

bb krema

#2: Powder foundation

Powder foundation, iako liči na klasičan kameni puder, ne služi za fiksiranje šminke niti za dodavanje novog sloja! Radi se o “tečnom puderu, ali u formi praha”. Dakle, ovaj proizvod se koristi umesto tečnog pudera, sadrži veliki procenat pigmenata, te daje odličnu pokrivnu moć – u kamenoj formi. Powder foundation se najbolje nanosi kabuki četkicom, tako što se utrljava i utiskuje u kožu. Nakon par minuta, on se stapa sa vašom kožom, i deluje prirodno, dok ujedno pruža visoku pokrivnu moć. Ako imate problem sa praškastim izgledom tena, samo poprskajte face mist ili setting sprej, kako bi se prah na vašem licu stopio sa kožom.

Povezano: Promene sa kožom tokom izolacije – Kako da ih sanirate?

#3: Tečni korektor

Ovo je proizvod koji svaka od nas koristi, ali uglavnom ne iskoristimo njegov pun potencijal. Korektor je odličan za one dane kada imate malo vremena za šminkanje. Njim možete prekriti sve one tačkice, regije i flekice zbog kojih koristite tečni puder. Ako želite da posvetlite podočnjake, koristite korektor koji je 1-2 nijanse svetliji od ostatka tena. Tečni korektor je odlična alternativa puderu, jer prekriva samo one regije koje su problematične, bez zagušenja kože.

tečni korektori

#4: Tečni iluminator

Naravno da ne mislimo da nanesete tečni iluminator na celo lice, poput pudera! Ako imate “good skin day” i želite da pokažete lepu, zdravu i sjajnu kožu, pomešajte jednu kap iluminatora sa vašom dnevnom kremom i nanesite na celo lice. Ovako ćete osvetliti kožu “iznutra” i dobiti taj efekat zdravog tena. Nećete dobiti pokrivnu moć, ali ukoliko ulažete u negu kože, iluminator će samo istaći sav vaš trud! Osim toga, iluminatori se jako brzo suše, tako da su “mask-friendly”!

Pročitajte još i: Make-up saveti – Kako da se našminkate dok nosite zaštitnu masku?

error: Content is protected !!