Make-up saveti: Kako da se našminkate kada nosite zaštitnu masku?

šminkanje i zaštitna maska

Iako se nošenje šminke nekima trenutno čini bespotrebnim, ono može učiniti veliku razliku u kreiranju osećaja normale. Osim toga, mnoge od nas moraju izgledati našminkano i sređeno na poslu, čak i pod zaštitnom maskom. Zato moramo prilagoditi našu beauty rutinu trenutnim okolnostima. U nastavku vam otkrivamo savete za šminkanje ispod zaštitne maske, koji će vam sigurno koristiti u nedeljama pred nama.

Šminkanje pod zaštitnom maskom – 7 korisnih saveta

Zaštitna maska je postala deo naše svakodnevice, stoga se mi moramo prilagoditi njoj – hajde da počnemo od make-upa!

#1: Počnite sa dnevnom kremom

Pošto višesatno nošenje maske dovodi do trenja i potencijalne iritacije kože, potrebno je da kožu zaštitite i dodatno nahranite pre šminkanja. Na ovaj način stvorićete barijeru i izbeći trenje. Maska vas tako neće iritirati tokom dana. Birajte hranljive, hidratantne kreme za lice, bez aktivnih sastojaka.

Povezano: Izbegnite iritaciju – Skincare saveti tokom nošenja zaštitne maske

#2: Preskočite tečni puder

SPF krema je obavezna – ali tečni puder više nije! Ukoliko želite da vaša šminka na licu bude što lakša, klonite se tečnih pudera, jer će se preneti na masku. Umesto tečnog pudera, dobro “srednje” rešenje je BB krema sa SPF 50. Birajte nekomedogene, dermatološke brendove BB krema.

šminkanje i zaštitna maska

Ako vam je potrebno dodatno prekrivanje, upotrebite korektor za okoloočno područje. Utisnite formulu u kožu, kako biste postigli stopljeni, prirodni efekat.

#3: Sprečite razmrljavanje šminke

Dobar prajmer i transparentni puder u prahu će sprečiti vašu šminku da se razmrlja ispod maske, tokom dana. Odaberite matirajući prajmer koji će učiniti da se BB krema “zalepi” za njega, i bolje utisne u kožu. Šminku nakon toga, fiksirajte transparentnim puderom u prahu.

#4: Istaknite oči uz šimeraste senke

Ako želite da vaša šminka ostavi utisak, dok nosite zaštitnu masku – fokusirajte se na oči, pošto su vam usne i većina lica – pokriveni. Privucite pažnju na oči, tako što ćete koristiti šimerastu senku, koja se lako nanosi.

Ne zaboravite da našminkate i donji kapak – ovaj trik otvara oči, tako da nećete moći da poverujete! Dodajte malo hajlajtera u unuštranji ugao oka i vaša šminka je spremna!

Povezano: Higijena pre svega – Kako da dezinfikujete vašu šminku?

šminkanje i zaštitna maska

#5: Nemojte zaboraviti obrve

Neukrotive obrve još više dolaze do izražaja, kada vam je lice pokriveno. Posvetite nekoliko minuta sređivanjuh obrva, kako biste osigurali ispolirani izgled. Počupkajte dlačice koje štrče van oblika, popunite i fiksirajte gelom ostatak dlačica.

#6: Uvijte trepavice i naglasite ih maskarom

Težak ajlajner je dobar način da “zatvorite” oko. Nama je cilj da ga otvorimo, dok nosite masku, zato šminkeri savetuju da izbegavate nošenje ajlajnera. Umesto toga – uvijte trepavice uvijačem, i nanesite nekoliko slojeva tamne crne maskare. Ovo će vam definisati oko i otvoriti ga, bez nošenja ajlajnera.

šminkanje i zaštitna maska

#7: Nanesite balzam za usne umesto ruža

Opredelite sa za balzam za usne, a ne za karmin, dok nosite zaštitnu masku. Trenje između usana i maske je jako i iritirajuće, što rezultira čestim lizanjem usana. Ovo oštećuje epidermalnu barijeru kože usana. Zato pre stavljanja maske nanesite deblji sloj balzama za usne koji sadrži humektanse i okluzive, poput shea putera, koji će stvoriti zaštitnu barijeru na usnama, protiv isušivanja.

Kao podlogu za šminkanje, a protiv iritacija kože, predlažemo Skinology DERMA CALM umirujuću kremu za lice.

Pročitajte još i: Promene sa kožom tokom izolacije – kako da ih sanirate?

error: Content is protected !!