Anti-aging rutina kože ruku u 7 koraka

nega ruku

Ruke su prva regija na telu koja pokazuje znakove starenja, iako je lako zaboraviti ih u rutini nege. Ako ste bili odgovoran građanin tokom pandemije, često pranje i dezinfekcija ruku su doveli do posledica. Vaše ruke su potencijalno isušene i iritirane, a možda ste dobili i bore ili fleke na rukama. Zato vam u nastavku donosimo mini-vodič za anti-aging negu ruku, u 7 koraka, koji može postati deo vaše SPA kućne rutine!

Anti-aging kože ruku

Korak #1: Piling kože ruku 1-2 puta nedlejno

Baš kao što redovno pilingujete kožu lica i tela, to treba da uradite i za vaše ruke! Eksfolijacija će pomoći da otpadnu mrtve ćelije kože, koje su još vidljivije na rukama. Na ovaj način ćete omogućiti kremama da se brže upiju u kožu. Iskoristite vaš omiljeni piling za lice ili telo, kojim ćete istrljati ruke, 1-2 puta nedeljno. Isperite piling i potom nanesite kremu.

Piling možete uraditi i pravim salonskim pilingom za manikir, poput NSP Nail Therapy Piling kreme za ruke.

Korak #2: Nanesite serum na ruke

Tokom večernje rutine, kada nanosite svoje anti-aging proizvode na lice, probajte da umasirate neke od tih seruma i na nadlanice. Tako ćete i koži ruku pružiti hranljive i negujuće sastojke, a ujedno ćete potrošiti višak seruma koji ste istisnuli na kožu.

Birajte serume na bazi antioksidanata (vitamin C, vitamin B3, zeleni čaj, rezveratrol…).

serum za ruke

Korak #3: Korigujte fleke

Osim nanošenja seruma na ruke, ukoliko patite od sunčanih fleka po koži ruku – uvedite retinolski preprarat i za ruke! Retinol je aktivna forma vitamina A, koji smanjuje vidljivost bora i finih linija, dok ujednačava ten. Osim toga, retinol je odličan za flekice i pigmentacije!

Ako do sada niste koristili retinol čak ni na licu, počnite sa nižim koncentracijama. Nanosite retinol uveče na ruke, i štitite ih SPF kremom tokom dana.

Povezano: 10 činjenica o retinolu koje možda niste znale

Korak #4: Zaštitite zanoktice

Pokažite zanokticama malo ljubavi – redovno mažite uljani serum posebno namenjen njima, ili čisto ulje, poput kokosovog, bademovog ili arganovog. Jednostavno nakapajte par kapi ulja i nežno ga umasirajte u kožu zanoktica i nokatnu ploču.

Mi vam predlažemo NSP Nail Therapy serum za negu zanoktica.

Korak #5: Redovno mažite kremu za ruke

Kada je reč o mladolikom izgledu ruku, hidratacija je ključ! Neka vaša koža izgleda i oseća se hidriranom, uz adekvantnu kremu ili losion za ruke. Ove kreme su gušće po teksturi od običnog losiona za telo, jer neguju grublje delove kože.

krema za ruke

Korak #6: Dubinski hidrirajte ruke

Kada krema za ruke nije dovoljna – morate se posvetiti dubinskoj hidrataciji kože ruku. Jednom nedeljno, umasirajte u ruke neko ulje za negu kože, koja ineča koristite. Najpre ispilingujte ruke i potom nanesite ulje. Umotajte ruke u plastičnu kesu ili foliju i pokrijte ih parom rukavica. Ostavite ovu “masku” oko sat vremena ili preko noći, kako biste nakon toga otkrili svileno nežnu kožu ruku.

Mi vam predlažemo NSP Nail Therapy masku za ruke.

maska za ruke

Korak #7: Zaštitite ruke SPF kremom

SPF krema nije samo za lice – obavezno je nanesite i na ruke, ujutru i tokom dana. SPF krema širokog spektra može zaštititi kožu od štetnog dejstva UV zraka i samim tim, znakova starenja.

Pročitate još i: Najbolja zimska nega ruku i noktiju

error: Content is protected !!