Masna T zona: Evo kako da se izborite sa njom!

t zona

Ako imate masnu ili kombinovanu kožu, velika je verovatnoća da se na dnevnom nivou “borite” sa masnom T zonom. Sigurno su vam poznati problemi poput: preteranog sjaja kože, zapušenih pora, mitisera i svega ostalog što dolazi uz masnu T zonu. Dobre vesti su da, uz adekvatne proizvode i rutinu nege, možete držati T zonu pod kotrolom. U nastavku pročitajte najbolje savete za negu T zone.

Nega T zone: sprečite mašćenje

Savet #1: Pronađite odgovarajući čistač lica

Prvi korak u nezi kombinovane kože jeste da pronađete odgovarajuću umivalicu. Cilj čišćenja lica je da uklonite nečistoće, prljavštinu i višak sebuma sa kože, bez remećenja prirodne pH vrednosti i bez skidanja prirodnih ulja sa kože.

Ako imate masnu T zonu, a suvu kožu obraza, važno je da vas umivalica ne isušuje. Potražite gelove ili pene za čišćenja na bazi ekstrakta čajnog drveta, salicilne kiseline, zelenog čaja, antioksidanata, aktivnog uglja itd.

čišćenje lica

Savet #2: Koristite kremu bez ulja

Masna T zona znači da vaša koža proizvodi previše sebuma na regiji čela, nosa i brade, ali to nije razlog da preskačete kremu! Bez obzira na tip kože, hidratacija je obavezna! Imajući ovo na umu, pronalazak kreme koja ujedno hidrira suve delove, a matira masne je pravi izazov. Predlažemo lagane, oil-free gel kreme.

Naš predlog je Skinology SKIN RESCUE gel krema za lice.

Savet #3: Pokupite višak masnoće papirićem

Sigurno znate onaj osećaj kada se prosijate na polovini dana, a taj višak sebuma preti da ugrozi vašu šminku. Kako biste upili višak masnoće i smanjli sjaj u momentu – vaš najbolji prijatelj će postati papirići za matiranje lica (blottitng papers). Spakujte kutijicu papirića u tašnu, pokupite višak masnoće i popravite šminku tokom dana, bez dodavanja slojeva make-upa.

Povezano: Papirići za matiranje lica – Zašto vam trebaju ovog leta?

Savet #4: Multi-masking će vas oduševiti

Glinene maske su favorit osoba sa masnom kožom, jer matiraju lice i pročišćavaju pore. Ako imate kombinovanu kožu, biće vam potrebna glienena maska, koju ćete naneti samo na T zonu, ali i jedna hidrirajuća za obraze. Zato targetirajte specifične probleme kombinovane kože sa posebnim maskama za lice.

multimasking

Savet #5: Budite izbirljivi kada je reč o šminki

Baš kao što je ključ da pronađete dobar čistač i kremu za lice, korišćenje odgovarajuće šminke je od velike važnosti. Kada se šminkate, počnite od matirajućeg prajmera. Takođe, kada birate tečni puder, neka to bude oil-free puder, bez sjajnih čestica.

Ako vam je koža i dalje previše sjajna, matirajte samo T zonu odgovarajućim transparentnim puderom u prahu.

Pročitajte još i: Kombinovana koža – kako da je pravilno negujete?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!