Tonirani serum: Upoznajte ovaj make-up novitet na beauty tržištu!

tonirani serum

U vašoj potrazi da pronađete prave proizvode za vašu skincare i make-up rutinu, verovatno ste naišli na hibridne proizvode, koji su formulisani da zadovoljne vaše potrebe na obe strane. Moramo priznati, nema mnogo proizvoda koji uspešno mogu “rešavati” više problema odjednom, dok nam ujedno prekrivaju ten. Zato nije ni čudo što je tonirani serum postao hit proizvod na svetskom tržištu! Ko ne želi negu kože, uz blago toniranje? Zato u nastavku otkrivamo sve o toniranom serumu!

Šta je tačno tonirani serum?

Tonirani serum je baš ono kako i zvuči – visokopigmentovani serum za lice, koji nudi pokrivnu moć, kao bazni make-up proizvod. Pošto je u pitanju serum, i dalje se radi o negujućem proizvodu, ali ujedno možete očekivati da ispuni dužnost skincare proizvoda, poput hidratacije, poboljšanja sjaja i teksture kože. Tonirani serumi često sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline, niacinamida, skvalana, aloe vere, ulja i drugih supstanci koje biste i inače našli u serumu za lice.

View this post on Instagram

A post shared by Typology.com (@typologyparis)

Tonirani serum vs. serum-puder

Iako mnoge žene koriste termine tonirani serum i serum-puder kao sinonime, make-up eksperti nam otkrivaju da oni nisu isti.

Tonirani serumi (još se nazivaju i skin tint) nude prirodnu pokrivnu moć, ali ne pokrivaju kao tečno puder. Oni su zaista hibridni proizvodi, čiji je glavni posao da natope kožu esencijalnim sastojcima, i da pruže minimalnu pokrivno moć.

Serum-puder, s druge strane, je make-up proizvod formulisan sa sastojcima koji koži nude skincare benefite seruma (nekada sadrže i serum-complex). Obično nude srednju do potpunu pokrivnu moć, koja je nadogradiva, i može se naneti preko toniranog seruma.

Povezano: Ovih 10 koraka je potrebno kako biste savršeno nanele tečni puder!

Kako i kada se nanosi tonirani serum?

Tonirani serum je vaš go-to proizvod za užurbane jutarnje rutine, vikend-šminkanje ili one dane kada samo želite da vam ten sija ujednačeno, bez šminkanja ostataka lica. Nanesite ga pipetom na lice, i razmažite prstima ili rastresitom četkicom za puder. On obično ima blistavi finiš, a vi ga dodatno možete setovati, ako preferirate mat završnicu. Zamislite ga kao najlaganiju verziju tonirane kreme!

Da li ćete probati tonirani serum?

Pročitajte još i: Make-up trend koji ćete obožavati za tople dane – serum puderi

error: Content is protected !!