Make-up trend koji ćete obožavati za tople dane: Serum-puderi!

Serum-tečni puderi (poznati još i kao “foundation fluids” ili “skin tints”) su jedan od najvećih beauty trendova na tržištu! Mlečna, uljano-silikonska emulzija ovih proizvoda je lagana, a koži daje prelepi, somotski finiš, bez “fasada” izgleda. Iako nanošenje tečnog pudera nije raketna nauka, ipak, kada je reč o serum-puderima, postoje neke smerice koje bi trebalo da ispošujete, kako biste izvukli maksimum iz bočice. U nastavku otkrivamo sve o serum-puderima – zašto su dobri, koja su njihove specifičnosti i kako se najbolje nanose na kožu!

Ako pomno pratite beauty zajednicu i aktuelne make-up trendove, sigurno ste primetili da su godinama unazad popularne no-make-up-make-up tehnike šminkanja i odgovajućih proizvodi, i da je “healthy skin” IN! Dakle, nema više teških pudera, i “fasada” izgleda. Osim toga, skincare se često ukršta sa šminkom, pa tako imamo hibridne proizvode, poput serum-pudera. Blistava koža je glavni make-up trend za ovo proleće/leto, a ako tražite proizvod koji će vam dati ovaj efekat, uz malo truda, na pravom ste mestu!

serum puderi

Šta su serum-puderi?

U suštini, serum-puder je kombinacija seruma i tečnog pudera: ovaj proizvod ima moć da vam podari blistavu kožu, dok je ujedno neguje hranljivim sastojcima. Ovaj tip proizvoda može ujedno poboljšati izgled kože i pomoći kod određenih problema koji vas muče sa njom (dehidratacija, beživotan ten, bubuljice, pore itd). Čak i ako nemate probleme sa kožom, serum-puderi često sadrže SPF faktor, kako bi zaštitio kožu od UV zraka. Korišćenje serum-pudera donosi blistavu i zdravu kožu spolja i iznutra, a tako ujedno skraćujete postupak šminkanja i skincare rutine, posebno za ona užurbana jutra.

Povezano: Kako se pravilno priprema lice za tečni puder?

Kako se nanose serum-puderi?

Serum-puderi su izuzetno retki i vodenasti, tako da se vrlo lako razmazuju – stoga je potrebno da brzinski “radite” sa njima. Pre korišćenja, bočica se mora dobro promućkati, a vrlo često dolaze sa pipetom, kojom lako možete rasporediti proizvod po koži. Ostaje problematičan način kako da ravnomerno rasporedite serum-puder po koži, a da to izgleda ujednačeno, i naravno, da bude – brzo.

serum puderi

Prsti se čine kao logično rešenje, ali zapravo daju loš efekat – prosto obrišu serum-puder sa lica. Klasične četke i sunđerčići za šminkanje upijaju previše proizvoda, stoga profesionani šminkeri savetuju da koristite obične, ravne pljosnate četke za tečni puder! Ove četke su već godinama u zapećku make-up sveta jer su poznate po tome da ostavljaju ružne štrafte. Ali, pokazale su se odlično za nanošenje veoma tečnih, viskoznih pudera, poput serum-pudera.

Kome će odgovarati serum puderi?

Ako nas pitate – ovaj tip tečnog pudera je odličan za baš sve tipove kože, a posebno za žene koje ne vole osećaj težine na licu (imajući u vidu toplo vreme i zaštitne maske). Serum-puder će odlično odgovarati zreloj, suvoj i normalnoj koži – jer ne opterećuje pore, a daje blistavi efekat. Ukoliko tražite visoku pokrivnu moć – moramo da vas razočaramo, jer ovaj tip pudera neće prekriti bubuljice niti fleke. U te svrhe možete upotrebiti korektor, pre nanošenja pudera!

Pročitajte još i: Da li i vi pravite ovih 7 grešaka kada nanosite tečni puder?

error: Content is protected !!