Napravite “koktel” masku za kosu za jako suvu i iscrpljenu kosu!

koktel maska za kosu

Hajde da priznamo same sebi – mnoge od nas su u potrazi za onim jednim magičnim proizvodom koji čini čuda za kosu, i daje nam salonski efekat kod kuće. Taj jedan proizvod treba da nam pruži teksturu bez frizz efekta, sjaj i hidrataciju koja traje do nsrednog pranja kose. Još ako bi takav preparat bio organski, povoljan i lako dostupan – gde bi nam bio kraj? Ali kakav je to proizvod? Ako ste već našle svoj magični hair preparat, čestitamo vam, ali ako niste, u nastavku vam otkrivamo kako da ga napravite! Upoznajte “koktel” masku za iscrpljenu i suvu kosu!

Šta je “koktel” maska?

“Koktel” maska je slična koktel-piću, ali kombinuje sirove sastojke sa gotovim proizvodima, kako biste stvorile svoj sopstveni “signature” preparat za kosu. Kreiranje koktela za kosu je lak i povoljan način da eksperimentišete sa suvom i oštećenom kosom. Najbolja stvar kod ovog koktela je što, ukoliko vam DIY koktel-maska ne odgovara, lako možete napraviti novu. Vi imate kontrolu nad sastojcima. Jedan od glavnih sastojaka koktel-maske za kosu jesu ulja – hranljiva i luksuzna ulja koja kosi daju sjaj i mekoću!

koktel maska za kosu

Ulja koja možete koristiti za koktel

Ovo je lista ulja za kosu koje možete koristiti kao deo koktela za kosu: ulje jojobe, masline, kokosa, shea puter, arganovo ulje itd. Kokosovo ulje i sirovi shea ptuer su odlična kombinacija za poboljšanje rasta i lepote vaše kose. Ova kombinacija čini čuda za kosu, ali i miriše fantastično!

Povezano: Dermatolozi otkrivaju – kako se ispravno koristi maska za kosu?

Kako da napravite svoj DIY koktel za kosu?

Sastojci i alati:

  • Sirovi shea puter
  • Kokosovo ulje
  • Regenerator za kosu
  • Voda
  • Mala činija
  • Kašika
koktel maska za kosu

Priprema koktel-maske

Dodajte dve kašike kokosovog ulja u činijiu, a potom jednu kašiku shea putera. Ubacite jednun kašiku omiljenog regeneratora, uz malo vode, i dobro izmešajte smesu. Nanesite miks na celu dužinu kose, i držite ga 20-30 minuta. Nakon toga isperite i uživajte u svilenoj i mekoj kosi!

Ako želite gotov proizvod, predlažemo vam Marrakesh Miracle masku, kombinovanu hidratantno-proteinsku masku za kosu koja čini čuda za kosu!

Pročitajte još i: Zašto vaša maska za kosu “ne radi” – najčešće greške prilikom korišćenja

error: Content is protected !!