5 trikova sa serumima za lice koji će vam promeniti beauty rutinu

serum

Svaka od nas ima barem jedan omiljeni serum za lice, bez kog ne možemo da zamislimo skincare rutinu. Bilo da je to onaj sa hijaluronskom kiselinom, vitaminom C, peptidima ili ceramidima – dobar serum zaista može da poboljša rutinu nege kože. Ali, da li ste znali da postoji više kreativnih načina da koristite serum u rutini nege kože? U nastavku donosimo 5 trikova kako sve možete koristiti serum (osim njegove osnovne namene), za ultimativni sjaj od glave do pete.

Ovo su najbolji trikovi sa serumima za lice

Trik #1: Nanesite serum i na usne!

Ne preskačite usne kada nanosite serum na kožu. Koncentrovani sastojci koji se nalaze u formuli svakog seruma smanjiće izgled finih linija i bora na usnama i nadoknadiće mladoliki izgled. Pre nego što nanesete serum, nežno utapkajte suvu kožu sa usana čistom četkicom koja ima mekane dlačice. Ovo će ispilingovati usne i dozvoliti im da se svi sastojci iz seruma dobro upiju.

Povezano: Skinacare dilema – da li se serum za lice koristi ujutru ili uveče?

serum

Trik #2: Ukrotite divlje obrve

Zaglađene i uredne obrve koje stoje ceo dan na mestu su moguće – uz malu pomoć seruma! Nanesite par kapi seruma na četkicu za obrve i zagladite svaku obrvu u željeni oblik. Serumi sa vitaminom E će dodatno stimulisati rast obrva, ako ste ih prečupali.

Trik #3: Dodajte hidratacije vašem korektoru

Kako idemo ka hladnijim mesecima, normalno je da je vašoj koži sve više potrebnija vlaga iz proizvoda koje već koristite. Ovo je posebno uobičajeno kada je reč o korektoru. Dobre vesti su da ćete, ako dodate par kapi seruma u vaš omiljeni korektor, omekšati kožu i učiniti da se korektor bolje izblenda i bude efikasniji u kombinaciji sa ostatkom šminke.

Trik #4: Pretvorite svaki tečni puder u onaj sa ”dewy” efektom

Ako želite da poboljšate skincare svojstva vašeg omiljenog pudera i učinite ga blistavijim – dodajte samo par kapi seruma sa vitaminom C i uljima. Ovo će poboljšati formulu pudera i njegovu razmazivost, a finiš na koži će ostati sjajan.

serum

Trik #5: Hidrirajte suve zanoktice

Ako ne idete redovno kod nail tehničara, vašim zanokticama je potrebna ozbiljna pažnja. Nema potrebe da kupujete posebno ulje za zanoktice – nanesite po jednu kap vašeg hidratantnog seruma na zanoktice, kako biste ih omekšali i nahranili.

Podelite sa nama u komentaru vaše tajne korišćenja seruma za lice!

Pročitajte još i: Serumi za lice – da li i vi pravite ovih 8 grešaka u njihovom korišćenju?

error: Content is protected !!