Serumi za lice: Da li i vi pravite ovih 8 grešaka u njihovom korišćenju?

serumi

Da li ste ikada zapitale da li zaista dobijate sve od tih malih bočica zvanih serumi za lice? Serumi zapravo isporučuju najkoncentrovanije količine aktivnih sastojaka i služe kao “koktel-tretman” u vašoj skincare rutini. Oni mogu mnogo više učiniti za vašu kož,u nego čistač lica ili krema. Ali, postarajte se da zapravo iskoristite svaku kap seruma na najbolji način, inače samo bacate vaš novac niz odvod. U nastavku donosimo 8 grešaka kod korišćenja seruma koje treba da izbegnete.

Da li i vi pravite ove greške sa serumima za lice?

#1: Koristite serume, ali ne pilingujete lice

Kada radimo piling lica, na taj način se rešavamo odumrlih ćelija kože. Ovo je važan korak, jer na taj način će serumi lakše moći prodreti kroz kožu. Imajte na umu da nema potrebe da se pilingujete svakog dana, već to radite svega 1-2 nedeljno.

#2: Nanosite ih pogrešnim redosledom

Ako imate na licu već sloj kreme, i onda dodate serum, on će jako teško uspeti da prodre do kože. Vaša SPF krema i hidratantna krema se moraju naneti POSLE seruma. Serum je najređe teksture, tako da se mora naneti prvi, kako bi ga koža upila. Sačekajte da se serum osuši par sekundi i potom nanesite omiljenu kremu.

serumi

#3: Utrljavajte serum umesto da ga tapkate

Mnogo je lakše, znamo, da samo nanesete serum na lice i utrljate ga. Nažalost, kada to radite, veći deo proizvoda zapravo ostaje na vašim prstima, nego na licu. Zato uvek istisnite malo proizvoda na jagodice prstiju i utisnite ga u kožu. Kada nanosite serum, uvek ga nanosite pokretima naviše i izbegavajte trljanje ili povlačenje kože. Pokret utiskivanja seruma u kožu će pomoći kod prodiranja seruma u pore, i tako ćete dobiti mnogo bolje rezultate.

Povezano: Serumi za lice – 6 mitova u koje možda i dalje verujete

#4: Mešate previše seruma

Manje je više, kada je reč o serumima. Izbegabajte korišećnje više seruma odjednom, jer tako rizikujete da kombinujete sastojke koji mogu loše reagovati jedan sa drugim i tako uzrokovati iritaciju. Odaberite jedan i pustite ga da odradi svoj posao. Ako želite serum koji pruža više benefita, odaberite serum sa više sastojaka. Ili ispratite naš vodič za kombinovanje seruma OVDE.

#5: Ne koristite odgovarajuću količinu

Standardna količina seruma za celo lice je obično jedno zrno graška. Ako ga nanosite i na vrat, dodajte još jedno zrno graška. Ako koristite više nego što vam treba, na taj način samo bacate novac. Veća doza ne daje bolje rezultate. Ako imate formulu sa pipetom, iskoristite 3-4 kapi seruma. Zapamtite da su serumi veoma moći, jer sadrže visok udeo sastojaka.

serumi

#6: Niste dosledni

Ako serume koristite povremeno ili kada imate vremena, ovaj pristup vam neće doneti željene rezultate. Serumi moraju biti deo vaše svakodnevne rutine. Koristite ih dvaput dnevno. Ujutru i uveče, posle čišćenja lica, a pre kreme.

#7: Koristite pogrešan serum za vaš problem

Crvenilo, akne, suvi delovi, neujednačena tekstura,upala – ovo su sve znaci da vam serum ne odgovara. Ako ne dobijate željene rezultate od seruma, zapamtite da je potrebno vreme da vidite rezultate. Nekad su to nedelje, a nekada i meseci. Ako odustanete nakon 2-3 nedelje, to je najgore što možete učiniti za kožu. Budite strpljivi i rezultati će doći.

#8: Nanosite serum previše kasno

Poput sunđera, suva koža će zadržati deo vode, ali ukoliko je taj sunđer (u ovom slučaju vaša koža) vlažan, upiće i zadržati još više tečnosti. Dok je koža vlažna, to je najbolji trenutak da nanesete serume.

serumi

Pročitajte još i: Niacinamid + drugi sastojci – šta možete koristiti zajedno?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!