“Matcha Latte” šminka je novi make-up trend sa TikTok-a

matcha latte šminka
Instagram/Printscreen

Već smo se navikli na “latte make-up” momenat, ali u svetu lepote, uvek gledamo šta je novo. Na TikTok platformi, “latte” šminka je dobila apdejt, u vidu “matcha latte” šminke, zanimljivog obrta na originalni trend. Zamislite zeleni, kremasti napitak, koji uzimate u lokalnom kafiću – ali na očima! Kombinujući bronzani ten sa kremastim nijansama zelene na očima (senka ili ajlaner), “matcha latte” šminka je prelepi zeleni trend šminkanja, koji ćemo viđati svuda ove jeseni.

“Latte” šminka vs. “matcha latte” šminka

Kao što poznati šminkeri tvrde, glavna razlika između ova dva look-a jeste upotreba zelenih tonova na očima, kao i nijansi karmina i rumenila koje komplementiraju zelenoj boji, umesto klasične monohromatske braon (koju viđamo kod klasičnog “latte” make-upa).

View this post on Instagram

A post shared by ALICE x T (@alxcext)

O trendu

TikTok kreator, Rachel Rigler je prvi put skovala naziv “latte make-up” još u junu 2023, i od tada je ovaj trend postao veliki. Mnogi make-up kretori su posle toga pravili svoje verzije ove šminke, i tako je rođen “matcha latte” trend. Ovaj stil šminkanja se fokusira na pastelne i srednje svetle tonove oko očiju. Često se uparuju sa drugim trendovima, poput mekano ispunjenih, “fluffy” obrva, blistave i bronzane kože, i sjajne usne, oivičeno malo tamnijom olovkom.

Pošto se “matcha latte” šminka zasniva na očima, važno je da ne preterate sa ostatkom lica. Ne želite da se ten ili usne “takmiče” sa očima. Zato nemojte nositi previše jarke usne ili obraze. Preporuka je da se držite hidrirajućih, kremastih proizvoda na koži. Mat puder, previše pudera u kamenu, ili rumenilo mogu kožu učiniti beživotnom i teškom, zato sačuvajte ove make-up proizvode za drugi look. Neka vam koža bude maksimalno sveža, kao lep kontrast matcha tonovima na očima.

Povezano: “Latte” make-up je nova verzija “vanilla girl” šminke za ovo leto

Kako da postignete “matcha latte” šminku?

Iako se “matcha latte” šminka pre svega zasniva na očima, takođe je važno da vam podloga bude prirodna i blistava. Nanesite “glowy” toniranu kremu ili serum-puder, i omiljeni hidirrajući korektor. Nanesite kremasti bronzer i rumenilo, a obrve neka budu “fluffy”, prirodne i mekane.

Što se tiče očiju, nanesite prajmer za senku, i iskombinujte omiljene zelene tonove iz neke dobre palete. Uvijte trepavice i nanesite maskaru. Stavite i tanki suptilni ajlajner, ali ne predebeo, kako ne biste odvukli pažnju sa senki.

Usne su novi zabavni aspekt ovog look-a, koji trba da bde neutralan. Odaberite neutralnu pink ili bronzanu kombinaciju. Oivičite ih liplajnerom, i popunite u sredini uz sjajni proizvod, poput ulja za usne, sjaja ili sjajnog ruža.

Kada ste sve završili, fiksirajte sve delova lica koji imaju tendenciju da se maste (poput T-zone), koristeći blistavi puder u prahu i pufnu. Puder na celo lice nije potreban, samo dovršite fiksiranje šminke blitavim setting sprejem.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!