Nadogradnja trepavica: 6 važnih pravila za negu

nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica je savršen tretman za sve dame sa tankim i kratkim trepavicama, ili onima koje teško zadržavaju uvijen oblik, a posebno za one koje ne žele da budu robovi maskari. Takođe, nadogradnja je momentalna nagrada za sve one koji nemaju strpljenja za serum za trepavice. Pravila o nezi nadograđenih trepavica se stalno menjaju, a ako želite da maksimalno produžite efekat vaše nadogradnje, u nastavku donosimo 6 pravila kojih se morate pridržavati.

Nadogradnja trepavica – pravila nega posle tretmana

1. Klonite se maskare

Ne postoji maskara koja je bezbedna za nadograđene trepavice. Plus, maskara stavlja dodatnu težinu na vaše prirodne trepavice, i još više težine na one nadograđene, uzrokujući njihovo prerano opadanje. Naslojavanje maskare preko nadogradnje će sigurno uzrokovati da trepavice izgledaju grudvasto. A skidanje maskare je tek haos – deo maskare će zasigurno ostati na nadograđenim trepavicama. Osim toga, lash artist će vam nadograditi trepavice koje su najsličnije vašim prirodnim, barem što se tiče oblike krivulje, tako da ne morate nositi maskaru.

2. Nemojte kvasiti trepavice prvih 48 h

Kako bi se nadograđene trepavice stopile sa vašim prirodnim i što bolje zalepile, savetuje se da se 24-48h one nikako ne kvase. Tako ćete omogućiti lepku da se pravilno osuši. Isto važi i za paru, vlagu i direktan kontakt sa vodom od tuširanja ili umivanja. Takođe izbegavajte izlaganje visokim temepraturama do 48h nakon nadogradnje, jer toplota otvara lepak i uzrokuje da on popusti, a trepavice ispadnu.

nadogradnja trepavica

3. Pazite tokom treninga

Razlog zašto volimo nadograđene trepaavice je i taj što i u teretani možemo dobiti taj našminkani izgled, a bez korišćenja šminke. Ipak, lash artisti savetuju da pazite na znoj koji kaplje sa čela tokom treninga, kako so iz znoja ne bi rastvorila lepak. Ili obrišite znoj peškirom ili nosite frotirnu traku za glavu koja će sprečiti da znoj završi na trepavicama.

4. Spavajte na leđima

Spavanje na strani stvara trenje između trepavica i jastučnice, što oslabljuje lepak koij drži trepavice na mestu. Zato je najbolje da spavate na leđima, i to na jastučici od svilenih materijala, koje su ujedno najbolje za kosu.

5. Izbegavajte korišćenje vlažnih maramica i vate za skidanje šminke

Aao direktno na liniju trepavica nanosite skidač šminke, to će uzrokovati prerano opadanje nadogradnje. Ulje iz skidača može rastvoriti lepak. Zato za skidanje šminke sa očiju birajte marmaice bez ulja, namenjene skidanju šminke, ali pripazite da ne vučete nadogradnju istovremeno. Šminkeri savetuju da senke sa očiju skidate mekanom četkicom za senku koju ste umočili u micelarnu vodu ili poseban lash cleaner.

nadogradnja trepavica

6. Nemojte koristiti uvijač za trepavice

Uvijači za trepavice su razlog broj jedan za slomljene i krivudave nadograđene trepavice. Oni mogu preseći trepavicu i slomiti lepak. Kada vaša prirodna trepavica raste, ona gura nadograđenu od korena naviše, čime se oslabljuje krivulja i trepavica deluje ravnije. Zato mnogi od nas posegnu za uvijačem u nadi da će vratiti taj curl and lift momenat trepavicama. Ako već morate da ovo uradite, koristite uvijač koji radi na bazi zagrevanja ili zakažite korekciju, kako biste dobile novi, fluffy set uvijenih trepavica.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!