Zašto vam uvijač za trepavice “ne radi”: 8 grešaka koje sigurno pravite

uvijač za trepavice

Uvijač za trepavice zaista može promeniti vaš make-up game, tako što uvija, ulepšava i čini da vaše treapvice budu istaknute! Ko bi rekao da ovakva mala metalna alatka može promeniti vaš izgled u samo par sekundi? Očigledno, uvijač za trepavice izgleda kao spravica za mučenje, ali znajte da to ne ora biti! Ako ste ga već probale, i već ocenile da vam on “ne radi posao”, možda ga ne koristite na pravilan način. Najverovatnije ste iskusile da vam uvijač oštećuje trepavice, i uzrokuje njihovo lomljenje. To znači da činite neku od ovih grešaka prilikom njegove upotrebe!

Gde najčešće grešite sa uvijanjem trepavica?

#1: Ne koristite uvijač kao prvi korak u šminkanju

Profesionalni šminkeri koriste uvijač trepavice pre šminkanja, obično kao deo pripreme kože. Ovaj korak će vizuelno otvoriti oko i omogućiće da bolje uvidite oblik svog oka. Ako ste završile sa nanošenjem korektora ili savršenog ajlajnera, ne želite da pokvarite šminku uvijanjem trepavica. Zato ovaj korak obavite odmah posle nege kože.

#2: Ne držite uvijač pravilno

Postavite svoj kažiprst i palac u kreirana udubljenja za držanje, i potom otvorite uvijač onoliko široko, koliko je potreno da obuhvatite trepavice između gumenog jastučića i metalnog vrha. Približite se korenu trepavica, koliko god je moguće, bez dodirivanja kože. Čvrsto stegnite i stisnite uvijač.

uvijač za trepavice

#3: Ne koristite pravilnu tehniku

Šminkeri preporučuju da “pumpate” uvijačem trepavice 4-8 puta u korenu, a potom da ga “pumpate” uz dužinu trepavica, dok ne dobijete finalni efekat. Ovo će dati krivinu i manje lomljenja nego pumpanje trepavica na istom mestu, bez rezultata. Drugim rečima, savijanje trepavica, dok držite uvijač može rezultirati formiranjem L oblika, umesto blage krivine. Šminkeri savetuju da trepavice držite oko 5 sekundi u uvijaču.

#4: Koristite previše sile

Sporo i mirno uvijanje je ključ za potpuni efekat uvijanja trepavica. Nežno stisnite uvijač, umesto da vučete trepavice ka spolja. Ako ste nabavile kvalitetan uvijač trepavica, neće biti potrebe da koristite toliko sile. Prejako stiskanje uvijača može odlomiti trepavice ili učiniti da one otpadnu.

#5: Ne zagrevate uvijač trepavica pre korišćenja

Zagrevanje uvijača za trepavice će pomoći da fiksirate uvijeni olik. Ovu alatku možete zagrejati tako što ćete uperiti fen za kosu u njega, na nekoliko sekundi. Naravno, postarajte se da usmerite fen pre korišćenja alatke, kako biste izbegle rizik da se opečete. Ovaj trik će posebno upaliti ako imate čvrste i guste trepavice koje se teško uvijaju. Drugi trik je da koristite uvijač za trepavice koji ima već ugrađen grejač.

Povezano: Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

uvijač za trepavice

#6: Uvijate trepavice posle nanošenja maskare

Šminkeri tvrde da je ovo jedna od najčešćih grešaka koje žene prave sa uvijačem za trepavice. Umesto da vaše trepavice učini podignutim i punim volumena, masakara može slepiti trepavice i potencijalno ih iščupati iz korena, kada ih uvijate našminkane. Zato se trepavice šminkaju maskarom tek posle uvijanja. Maskara će zapravo pomoći da trepavice zadrže svoj uvijeni oblik.

#7: Ne menjate redovno gumicu na uvijaču

Silikonska gumica na uvijaču bi trebalo da se menje posle svaka 3 meseca redovne upotrebe, kako bi uvijač davao potpuni efekat. Kada kupujete uvijač za trepavice, uvek birajte onaj uz koji ćete dobiti rezervne gumice. Kada se ova gumica istroši, osuši ili počne da se kruni, nećete imati dobar efekat uvijanja, zato je važno da uvek imate svežu gumicu u uvijaču.

#8: Stavljate veštačke trepavice pre uvijanja

Kako ne biste napravile udubljenje na veštačkim trepavicama, niti rizikovale da ih odlepite, šminkeri savetuju da ih uvek nanosite POSLE uvijanja prirodnih trepavica. Ako imate nadogradnju trepavica (svilene trepavice), klonite se uvijača za trepavice, jer nikada nećete moći postići isti nivo uvijanja kao sa prirodnim. Svilene trepavice se mnogo više uvijaju pod pritiskom nego vaše prirodne, stoga ćete imati dva različita nivoa uvijenih trepavica, što će doprinete efektu paukovih nožica!

uvijanje trepavica

Pročitajte još i: Profi tehnika kako da uvijete kratke i ravne trepavice

error: Content is protected !!