Noćna krema: Evo zašto je nezamenljiva u skincare rutini i kako da je odaberete!

noćna krema

Pre nego što kažete da vam noćna krema ne treba i da je namenjena zreloj koži, stanite! Suprotno uvreženom mišljenju, baš svaki tip kože će imati mnogo benefita od redovne upotrebe hranljive noćne kreme. Zato ne treba da čekate da napunite određeni broj godina kako biste počeli da je koristite. Svaka formulacija noćne kreme rešava probleme kože preko noći, obnavlja je i pomaže da zasijate ujutru kada se probudite. Zato vam u nastavku otkrivamo po čemu je noćna krema važan deo rutine nege i kako da odaberete onu pravu!

Da li se noćna krema baš toliko razlikuje od dnevne?

Prema mišljenju eksperata, odgovor je – DA! Tokom noći, brzina kojom se koža obnavlja dostiže svoj vrhunac i zato je nanošenje prave kreme najbolja podrška ovom procesu, koji je od velike važnosti za zdravlje i izgled kože. Poenta cele priče je da ukoliko redovno koristite umivalicu, tonike, serume, dnevnu kremu, ali nemate odgovarajuću noćnu kremu, puno propuštate.

Svaka formulacija noćne kreme je kreirana da reši veliki broj problema kože i pruži hidrirajući, posvetljujući ili umirujući efekat dok čvrsto spavate. Hladno vreme takođe isušuje kožu i zato je dobra noćna krema posebno važna zimi.

Noćna krema

Da li vam je zaista potrebna noćna krema?

Svw kreme zapravo pružaju ishranu i hidrataciju. Ipak, dnevne kreme se fokusiraju na smanjjivanje štete koju nanose spolji agresori, poput slobodnih radikala, sredinskih zagađivača i štetnih UV zraka, dok noćne kreme imaju bogatije formule koje se fokusiraju na oporavak barijere, stimulaciju kolagena i obnavljanje ćelija kože. Naša koža nikada ne spava, ona uvek radi, dok je preko dana pod stresom. Zato se noću prebacuje u regenerativni mode, čime se oporavlja od dnevnih aktivnosti i mnogo je više podložna hranljivim i aktivnim sastojcima.

Povezano – 5 skincare proizvoda koji su vam potrebni u 30-im

Kako da odaberete noćnu kremu?

Ako tražite anti-age benefite, predlažemo da probate formulu sa retinolom, a ukoliko su vam hidratacija i ishrana broj jedan, odaberite kremu sa hijaluronskom kiselinom, vitaminom E i skvalanom. Ako vam je potrebna obnova kože i zaštita berijere, potražite kremu sa ceramidima, peptidima i niacinamidom, koje su ujedno odlične za osetljivu kožu, rozaceu i ekcem. Mnogi masniji tipovi kože smatraju da im ne treba noćna krema, pošto masnije formule mogu dovesti do zapušavanja pora, ali odgovarajuća noćna krema će pomoći kod tretiranja akni, ojačavanja kože i kontrole lučenja sebuma. Zato za masni tip kože treba da potražite sastojke poput AHA i BHA kiselina.

Noćna krema

Kako se nanosi noćna krema?

Noćen kreme se po pravilu nanose posle čišćenja lica, tonika  seruma. Iako se mnoge noćne kreme mogu koristite svako veče, neke su ipak rezervisane za upotrebu par puta sedmično, a posebno one sa retinolom i kiselinama. Dakle, očistite lica, nanesite tonik i serum, i kada se sve to upije, umasirajte noćnu kremu. Skincare ritual bi trebalo da završite barem jedan sat pre odlaska u krevet, kako bi se svi sastojci lepo upili, da ne bi završili na jastučnici.

Pročitajte još i – Koja je razlika između noćne sleeping maske i noćne kreme i da li su vam potrebne obe?

error: Content is protected !!