Koja je razlika između noćne kreme i sleeping maske i zašto vam trebaju obe?

noćna krema

U moru mnogobrojnih proizvoda za negu kože, nije lako kreirati režim nege, a zabuna je česta. Jedan od popularnih proizvoda koji nam dolazi iz Koreje jeste sleeping maska, koja se nanosi u formi kreme pred spavanje. Sada se sigurno pitate: “koja je razlika u odnosu na noćnu kremu, i da li mi trebaju obe?” U nastavku donosimo odgovor!

Noćne kreme i sleeping maske se čine sličnim, ali zapravo imaju različitu svrhu, i samim tim i rezultate. U nastavku otkrijte kada i kako treba da koristite svaki od ovih proizvoda!

Šta “radi” noćna krema?

Noćna krema je ostala dobro poznat deo večernje nege lica, čak i pored najzede različitih prozvoda. Radi se o vrlo hidrirajućoj kremi koja se nanosi kao poslednji korak noćne rutine nege kože. Noćna krema deluje kao “pokrivač” preko svih onih seruma i ampula koje ste naneli kao deo nege. Ona pruža bogatu ishranu i hidrataciju kože, koja balansira njeno stanje. Noćna krema takođe štiti kožu tokom noći.

Savet plus: Ako vam je trenutna noćna krema premasna, jednostavna je pustite da se upije 10-ak minuta i potom višak utapkajte papirnom maramicom. Ovo je česta problematika sa noćnim kremama, ali ovaj trik će rešiti stvar!

Povezano: Jutarnja i večernja nega lica – ista ili različita?

noćna krema

Šta je sleeping maska?

Najveća razlika između sleeping maske i noćne kreme je moć i efikasnost sastojaka. Noćna krema je dovoljno nežna da je možete koristiti svake noći, dok je noćna sleeping maska nešto što treba da koristite 2-3 puta nedeljno kao TRETMAN. Na primer, zamislite noćnu kremu kao lagani čaj od kamilice koji popijete svakog dana, dok su sleeping maske poput šolje vrućeg kakaoa, kojim se “počastite” ponekad. Noćne sleeping maske su direktnije i intenzivnije u poređenju sa noćnom kremom.

Za razliku od ciljanih maski koje držite na licu pa ispirate, noćne sleeping maske se ne ispiraju i sa njima treba da prespavate. Njihova tekstura je poput izuzetno vlažne kreme, koju samo utrljate na kožu i pustite da se U POTPUNOSTI upije, pre odlaska u krevet. Glavni cilj noćne maske je da temeljno hidrira kožu i popravi sveopšti izgled tena.

sleeping maska

Zašto vam trebaju obe?

Za svakodnevnu večernju negu, savetujemo da pronađete kvalitetnu i hranljivu noćnu kremu, posebno tokom hladnog dela godine. Sleeping maske su nešto od čega će svaki tip kože imati koristi, jer će delovati poput “čarobnog štapića” koji će vam ujutru podariti meku, hidiranu i blistavu kožu. One noći kada nanosite sleeping masku, ne treba da nanosite i noćnu kremu – ona će vam zameniti ovaj poslednji korak u večernjoj rutini nege.

Mi vam predlažemo Skinology HYDRO FORCE krema sa arganom i hijaluronom.

noćna krema

Pročitajte još i: Večernja nega kože – pripremite je za beauty sleep!

error: Content is protected !!