Pantone boja koja će obeležiti 2020. godinu: Klasična plava

pantone boja za 2020.

Na početku svake godine, Pantone institut za boje tradicionalno objavljaje boju koja će vladati tom godinom, a ove godine je izbor pa na Classic Blue nijansu (šifra: 19-4052). Radi se o tamno plavoj boji koja je opuštajuća i vrlo prijemčiva. Ovo će zasigurno uticati na modne i make-up trendove, zato u nastavku pročitajte sve o ovoj boji!

Ljubitelji plave boje – ovo je vaša godina! Franšiza “Boja godine” je nastala 1999. godine, a preko 20 godine, Pantone institut za boje pruža značajan uticaj na razvoj proizvoda i kupovne odluke u više industrija, poput mode, enterijera, industrijskoj dizajna, ambalaže i grafičkog dizajna. Odabir Pantone boje godine zahteva temeljni proces i analizu trendova. Svake godine, stručnjaci za boje “prečešljavaju” svet u potrazi za inspiracijcom, kroz putovanja modu, dizajn, lifestyle itd.

Boja godine za 2020: Classic Blue

Klasično plava boja je začuđujuće smirena, zrači samopouzdanjem, a sadrži plavkaste tonove koji oslikavaju našu želju za stabilnom osnovnom na kojoj želimo da gradimo budućnost u novoj godini. Bezvrememnska i elegantna, klasično plava boja predstavlja jednostavnost, a ujedno je blago provokativna. Naša psiha je doživljava kao boju koja odmara, jer donose osećaj mira i smirenosti u ljudski duh, kao utočište od vizuelnih nahdražaja. Pomaže koncentraciji i jasnom razmišljanju.

Klasično plava je vrlo pogodna nijansa: ne vezuje se ni za pol ni za godišnje doba, što je čini pristupačnom baš svima. Indigo nijansa se može dobiti i od biljaka, štop je čini održivom, baš kao što je to bila i boja živog korala za prošlu godinu.

Klasično plava moda

Dakle, ove sezone očekujte “poplavu” plavih komada odeće u modnoj industriji: osim sveprisutnog džinsa, ovu boju ćemo viđati i kao odabir za tašne, cipele, haljine, aksesoare i druge modne detalje. Ukoliko ne volite “all-blue” izgled, nabavite barem jedan akcentni komad u ovoj boji kojim ćete pokazati da pratite trendove.

Klasično plava šminka

Plave senke za oči su već par sezona ponovo u trendu (posle devedesetih), a ne možemo dovoljno da zahvalimo poznatim ličnostima i njihovim šminkerima na tome. Kako biste “razbili” make-up stil devedesetih, plavu senku ponesite samo kao akcentni ajlajner ili kao deo eye-makeupa. AKo ste dovoljno hrabre, klasično plava senka izblendana sa malo smeđe daće fenomenalan efekat za smeđe oči!

Povezano: HOT make-up trend – plava senka za oči

Klasično plavi nokti

Ljubiteljke plavih noktiju – ovo je vaša godina! Klasično plava boja na noktima zrači jednostavnošću i elegancijom, a ujedno daje taj “royal” izgled vašem manikiru. Jedina mana plavih lakova je prebojavanje nokatne ploče prilikom skidanja, zato je možda bolja opcija gel-lak.

Mi vam predlažemo Zoya lak za nokte u nijansi Mirajane.

Pročitajte još i: Make-up trendovi za 2020. godinu – TOP 7

error: Content is protected !!