Kako da oporavite nokte posle dugog perioda geliranja?

oporavak noktiju

Gel lak i slična trajna manikir rešenja su definitivno promenila igru kada je reč o izgledu noktiju. Ali redovan trajni manikir na svake 2-3 nedelje može zaista da ošteti nokte, bez obzira kod koga idete na tretmane. Oslabljeni, tanki, suvi i nokti koji se ljušte su jasan znak da su postali dehidrirani od predugog držanja gel laka ili da je vaš manikir tehničar previše agresivan kada vrši uslugu. Zato smo u nastavku sabrali najbolje savete kako da poradite na oporavku noktiju posle trajnog manikira.

Kako da oporavite nokte posle geliranja?

Korak 1 – skratite nokte

Uklonite trajni lak na pravilan način i skratite nokte na dužinu koju možete kontrolisati, ostavljajući prirodne nokte bez laka. Ovako ćete ukloniti i oštećene vrhove.

Korak 2 – ulje za zanoktice

Korstite kvalitetno ulje za nokte i nanesite ga nekoliko puta u toku dana, tako što ćete ga umasirati preko noktiju i zanoktica, kako biste ih omekšalil i stimulisati dotok krvi u ovu regiju. Ovo pomaže da nokte nahranite esencijalnim uljima i vitaminima i rehidrirate nokatnu ploču, kao i da brinete o zanokticama.

Povezano – Zašto vas gel-manikir peče kada ga sušite u lampi i kako to da izbegnete?

oporavak noktiju

Korak 3 – nega

Uveče nanesite posebno formulisanu masku za ruke ili hranljivu kremu, za dodatnu negu i zaključavanje hidratacije.

Korak 4 – uvedite suplemente

Osigurajte se da je vaša dijeta dobro balansirana, kako bi nokti dobili sve potrebne nutrijente. Zato je korisno da dok oporavljate nokte, počnete sa suplementima koji su namenjeni zdravlju kože, kose i noktiju. Ovi preparati sadrže često biotin, kolegan ili siliku. Svakako, pre uzimanja suplemenata, konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

oporavak noktiju

Napravite pauzu sa geliranjem

Uzdržite se od sledećeg termina za manikir neko vreme – barem 3-4 nedelje, kako biste dali noktima vreme da malo porastu i dobiju odgovarajuću negu koju im pružate.

Pročitajte još i – Gel lak, 7 saveta ako ga redovno stavljate

error: Content is protected !!