Bond tehnologija: Sve što treba da znate o ovim proizvodima za oporavak kose

bond tehnologija

Bond repair. Bond building. Bond maintenance. Sigurni smo da ste ove termine sigurno čuli u svom salonu, medijima, ili od frizera. Do pre par godina, bond tehnologiji su imale pristup jedino mušterije frizerskih salona, tokom profesionalne usluge oporavka kose. Sada, komercijalni i profesionalni brendovi nude veliku paletu proizvoda za oporavak kose koji sadrže bond tehnologiju, a možete ih koristiti kod kuće. Šta je tačno bond tehnologija? Otkrivamo u nastavku!

Šta je tačno bond tehnologija?

Ova kategorija proizvoda uključuje šampone, regeneratore, maske, ulja, serume i styling kreme, koji su kreirani tako da ciljaju na različite tipove hemijskih veza koje prirodno postoje unutar vlasi. Najjača od njih je disulfidna veza, koja stabilizuje proteinski lanac unutar dlake, a on doprini opštem zdravlju kose i njenoj elastičnosti.

Drugi po važnosti jestu hemijski lanci jesu lanci vodonika, koji su odgovorni za otpronost kose na spoljšanje elemente, poput vode i toplote, kao i na zadržavanje teksture i oblika dlake.

Lanci soli su najslabiji od ova tri, jer se raspadaju kada je pH vrednost dlake previše alkalna ili previše kisela. Bond tehnologija u proizvodma je kreirana sa pH nivoom na umu, tako da može da ojača te slane veze i doprinese zdravlju kose.

Povezano – 8 razloga zašto vam je kosa suva i krta?

Bond tehnologija

Kako funkcioniše bond tehnologija?

Pošto je većina kućnih bond preparata napravljena sa patentiranim sastojcima i tehnologijama, eksperti ne mogu znati tačno kako oni rade, na hemijskom nivou. Ipak postoji jedan tip sastojaka koji funkcioniše kao pravi bond-builder. Opšte je mišljenje da sve bond tehnologije počinju sa aminokiselinama, koje su gradivni elementi proteina. Dakle, one rade slično kao keratin i ostali proteinski tretmani, tako što ojačavaju kosu sastojcima koji se prirodno u njoj nalaze, ali na mnogo dubljem nivou. Neki sastojci mogu funcionisati na površini kose, neki na kutikuli, a neki, poput Olaplex-a, funcionišu mnogo dublje u korteksu. Oštećene veze unutar dlake se pokazuju kao oslabljene vlasi, sa krtim krajevima, suvoćom i lomljenjem.

Neki bond proizvodi, poput Olaplex-a, sadrže veliki molekul bis-aminopropyl diglycol dimaleate, koji reparira oštećenja disulfidnih veza, koje se najčešće dešava kod blajhanja. Čuvena K18 maska funkcioniše slično, s tim da su oni patentirali 18-peptidnu tehnologiju, koja je deo lanca aminokiselina.

Bond tehnologija

Da li zaista funkcioniše bond tehnologija?

Svaki brend ima različitu formulu/tehnologijiu na kojoj je njihov proizvod zasnovan, tako da je teško reći da li svi bond-repair sistemi rade. Ali generalna ideja da frizeri od srca preporučuju ovaj tip proizvoda za oporavak kose. Sjajna je stvar da oni mogu poslati kući klijenta sa bond-building proizvodom, a posebno one sa farbanom ili oštećenom kosom.

Frizeri se zaista slažu da klijenti koji koriste bond-reparir tehnologiju između salonskih poseta zaista vide značajno poboljšanje i transformaciju kose.

Ko može koristiti bond tehnologiju?

Svako može biti korisnik bond tehnologije, bez obzira na dužinu kose, teksturu, boju ili istoriju proemen frizura. Bond builder preparati su odgovarajući za sve tekture kose. Oštećenoj kosi je zaista potreban repair režim. Gruboj dlaci je potrebno možda nešto još intenzivnije, ali će svakako i bond tehnologija dati značajne efekte.

Bond tehnologija

Pročitajte još i – 8 saveta kako da vam kosa ostane lepa i zdrava i tokom zime

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!