8 iznenađujućih razloga zašto vam je kosa suva i krta

suva i krta kosa

Neki razozi za suvu i krtu kosu su jasni poput dana – na primer, peglanje kose na maksimalnih 230 C, dok su neki manje očiti. Na primer, pranje kose pod tušem ili uskakanje u bazen zapravo mogu učiniti više štete nego koristi vašoj kosi, ako  ne preduzimate nikakve mere predostrožnosti da zaštitite kosu. Neka vaša kosa bude svileno glatka i zdrava, tako što ćete izbeći ove razloge za njeno isušivanje!

Evo šta vam isušuje kosu!

#1: Vruće tuširanje

Pranje kose i tuširanje vrelom vodom može izvući vlagu iz dlake i ostaviti je suvom i beživotnom. Umesto toga, isperirte kosu mlakom ili hladnom vodom, kako biste “zatvorili” dlaku i zaključali vlagu unutar.

#2: Neadekvatan šampon

Nisu svi šamponi kreirani jednaki. Neke formule sadrže sulfate, koji skidaju nogo više od prljavštine i naslaga na koži glave. Većina njih agresivno spira prirodna ulja sa dlake, koja su joj potreba, kako bi ostala zdrava i hidrirana.

Mi vam predlažemo Marrakesh HEMP SEED šampon i balzam bez sulfata, u setu.

suva i krta kosa

#3: Sušenje kose peškirom

Trenje koje nastaje grubim trljanjem kose, može uzrokovati pucanje i suvu, frizzy kosu. Umesto peškira, koristite staru pamučnu majicu ili mikrofiber peškir, kako biste upii višak vlage bez oštećenja. Ako imate kovrdžavu kosu, uradite dodatni korak, dok je kosa još vlažna i raščešljate kosu uz pomoć leave-in kreme.

#4: Direktna toplota

Kada fenirate kosu, držite usmerivač 10 cm od glave, jer direktna toplota može uzrokovati spaljivanje spoljašnjeg omotača dlake! Uvek koristite sprej za termičku zaštitu kose od toplote, pre nego što kosu fenirate, peglate ili uvijate figarom.

Povezano: 8 razloga zbog kojih je vaša kosa lomljiva + rešenja

#5: Sunce i so

Baš kao i koža, i kosa se oštećuje delovanjem UV zraka i morske soli. Neka vaša kosa bude sjajna i glatka, uz pomoć spreja ili maske sa UV filterima, koju ćete naneti PRE izlaganja suncu.

Zaštitite kosu uz pomoć Revlon Equave SUN PROTECTION sprej sa UV filterima.

suva i krta kosa

#6: Loša ishrana

Balansirana ishrana sa zdravom dozom proteina, gvožđa i drugih nutrijenata će očuvati vašu kosu, i učiniti je punom i sjajnom. Zato uvedite u ishranu što više svežih i prirodnih namirnica.

#7: Hlor

Ako vam je bazen omiljena letnja aktivnost, ne zaboravite da zaštitite kosu od dejstva isušujućeg hlora, uz leave-in sprej ili silikonski serum, kojim ćete obložiti kosu pre plivanja.

#8: Tvrda voda

Tvrda voda sadrži mnogo mineralnih soli, poput kalcijuma i magnezijuma, i ona zaista može učiniti mnogo štete vašoj kosi. Sprečite beživotnu kosu poput slame, tako što ćete instalirati filter za vodu na tuš.

Pročitajte još i: 7 grehova zbog kojih vam kosa izgleda suvo i sprženo

error: Content is protected !!