Kako klima-uređaj deluje na vašu kožu i šta možete uraditi povodom toga?

klima uređaj

Ne postoji omiljeniji aparat u kući tokom vrelih letnjih meseci od klima uređaja. Iako je nalet hladnog vazduha omiljen osećaj, previše izlaganja vazduhu iz klime može negativno uticati na vašu kožu. Bez obzira na tip kože, verovatno ste primetile neugodan osećaj na koži posle nekoliko sati u klimatizovanoj prostoriji. Ako vas zanima kako klima uređaj utiiče na kožu – nastavite da čitate!

Šta klima-uređaj radi koži?

Odlična stvar u vezi klima-uređaja je što hladan vazduh smanjuje nivo vlage. Iako ovo zvuči odlično za tople dane, manjak vlage može isušiti kožu, i uzrokovati neke promene. Jedna od njih je usporavanje prirodnog procesa smene starih i novih ćelija kože, što posledično dovodi do nakupljanja starih ćellija. Ovo sve utiče na izgled i teksturu kože. Nizak nivo vlage je takođe povezan sa elastičnošću kože i pojačanom gruboćom njene površine.

Da li bi trebalo da spavate sa upaljenom klimom?

Iako je ovih dana poprično normalno da spavate ispod klima uređaja, to i nije tako dobra ideja. Ako ste zabrinuti oko noćnog znojenja, najbolje je da upaliite uređaj pola sata do sat pre odlaska u krevet, kako biste rashladili prostoriju, i da ga ugasite pre nego što legnete.

klima uređaj

Kako da hidrirate kožu kada ste pod klimom?

#1: Koristite hidrirajuću umivalicu

Iako smo leti skloni da koristimo jake čistače kože, ukoliko dosta vremena provodite ispod klime, poželjno je da koristite nežne preparate za umivanje, koji kožu neće dodatno isušiti.

#2: Umivajte se mlakom vodom

Vrela voda može biti ugoda za kožu, ali nikako nije dobra opcija za kožu koja je isušena od klima uređaja. Ovo je zato što vrela voda skida prirodna ulja sa kože, ostavljaći vaš ten suvim i beživotnim. Umesto toga, koristite mlaku vodu za umivanje.

#3: Ne preskačite kremu za lice

Ovo je pravilo kojeg bi trebalo da se držite, čak i kada ne koristite klima uređaj. Nabavite laganu dnevnu kremu, obogaćenu hijaluronskom kiselinom i drugim ovlaživačima, kako biste održali optimal nivo vlage unutar nje.

#4: Prskajte lice face mist-om

Face mist je odličan način da snabdete kožu preko potrebnom hidratacijom, u toku dana. Uvek držite kraj sebe bočicu spreja za lice, kojim ćete umiriti i hidrirati kožu u svega nekoliko špriceva.

face mist

#5: Nabavite ovlaživač vazduha

Kada ne možete ugasiti klima uređaj zbog temperatura, povratite vlažnost vazduha, tako što ćete upaliti ovlaživač vazduha. Držite ga tokom noći pored vas, kako biste na taj način hidrirali kožu, dok je klima uključena.

Mi vam predlažemo Skinology HYDRO FORCE set koji sadrži nežno mleko za čišćenje lica i kremu.

error: Content is protected !!