Beauty pripreme za letovanje: Šta sve morate uraditi pre odlaska na more?

letovanje

Pripreme za godišnji odmor mogu biti veoma stresne, pošto treba rešiti mnogo pitanja u kratkom vremenskom roku: pakovanje, karte, smeštaj, hranu, kupovinu, kućnog ljubimca itd. Na sreću, kada se radi o beauty pripremama – ne morate da brinete, mi vas pokrivamo! Donosimo kompletnu listu za pripremu za letovanje, tako da barem u tom aspektu ne morate imati dodatni stres!

Pre odlaska na letovanje

#1: Piling tela i lica

Pre nego što krenete na avanturu, važno je da kožu dovedete u optimalno stanje. Odaberite kvalitetan piling za telo na bazi soli kojim ćete istrljati celo telo detaljno, kao i profesionalni piling za lice, koji je nešto nežnije teksture.

#2: Hidrirajte se

Veče pred polazak, nanesite hranljivu masku za lice i negu završite uljem, kako biste sprečili da vam se koža isuši od klima uređaja, avionskog vazduha i jakog sunca.

Povezano: Šta treba da sadrži vaša putna apoteka za letovanje?

letovanje

#3: Depilacija

Ako planirate da rešite probem neželjenih dlačica na duže vreme, to obavite nekoliko dana pred polazak. Trebalo bi da ostavite neko vreme da se pore na koži zatvore kako biste izebegle iritacije i osipe dok ste na odmoru.

#4: Spray Tan

Spray Tan je odlična metoda dobijete malo boje, na bezbedan način. Samo zapamtite da sačekate 24h posle depilacije kako biste uskočili u salon za spray tan. Na taj način imaćete dovoljno vremena da vam se pore na koži zatvore.

#5: Manikir

Svež manikir će vam dati taj “ispolirani” izgled na letovanju. Vaši nokti mogu biti najlepši letnji aksesoar, tako da ste oslobođeni nošenja bočica laka, acetona i manikir pribora. Odaberite boju koja je neutralna ili koja će se slagati uz najveći broj vaših outifta.

letovanje

#6: Uradite Lash Lift

Poslednja stvar o kojoj želite da brinete na letovanju jesu trepavice i nanošenje maskare. Lash Lift je lak, low-maintenance tertman koji otvara oči vizuelno i čini da one izgledaju krupnije.

#7: Spakujte se light

Ne morate nositi prepun neseser šminke niti skincare nege kada putujete – spakujte osnovne stvari i u to u travel-size pakovanjima. Ako ne želite da kupujete zasebna mini pakovanja, nabavite travel set bočica i prespite vašu omiljenu kozmetiku u bočice od 50 i 100 ml.

Povezano: 10 beauty proizvoda koje morate spakovati za letovanje

Kad stignete na letovanje

#1: Smanjite naduvene oči

Sedenje tokom dugog perioda putovanja može uzrokovati zadržavanje vode. Kako biste smanjili tamne kolutove i naduvenost ispod očiju, zgrabite malo leda i omotajte ga u krpicu. Nežno pritisnite ispod oka i držite oko minut.

#2: Očistite lice čim dođete u smeštaj

Čim uđete u vaš smeštaj, odmah očistite lice. Proveli ste sate i sate u putovanju, a vaša koža je bila izložena raznim sredinskim zagađivačima. Zato morate očistiti sve to sa kože i osvežiti se.

letovanje

#3: Hidratacija

Hidriranje kože je od ključnog značaja. Promena klime može upropastiti kožu, zato joj je potrebna ekstra pomoć da zadrži vlagu u sebi. Ponesite nekoliko sheet maski za hidrataciju i pružite koži kraljevski tretman.

#4: Zaštitite kožu

Provođenje vremena na suncu znači da je potrebno da kožu zaštitite od štetnog dejstva UV zraka. Ponesite dovoljne zalihe SPF faktora, a na plaži obnavljajte zaštitu na svaka dva sata, kako ne biste izgoreli.

Pročitajte još i: 10 saveta za pakovanje kozmetike za letovanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!