10 beauty proizvoda koje morate spakovati za letovanje

pakovanje za letovanje

Pakovanje kozmetike za letovanje može biti zaista noćna mora – nikad dovoljno mesta, a navikli ste kožu lica ili tela na sve one korake nege, bez kojih sada ne možete! Osim toga, ove bočice su često mogu otvoriti u putu i prosuti, što nas dovodi do novog problema. Najbolji trik za pakovanje kozmetike jeste da prespete velika pakovanja u male, travel-size bočice, koje ćete spakovati u jedan plastični nesesesr, i time uštedeti maksimalno prostora. U nastavku vam otkrivamo kojih 10 kozmetičkih proizvoda moraju biti uz vas na svakom putovanju – ali samo ovih 10!

Šta morate spakovati od kozmetike na letovanje?

#1: Krema za lice

Bez ovoga na krećite na put – kako ne biste kupovale posebna, travel-size pakovanja kreme koje vam možda neće odgovarati, prespite malu količinu vaše omiljene kreme u mini-kutijicu i ponesite ja sa sobom. Odaberite laganu gel kremu, koja će vam prijati za tropske vrućine, i neka vam ova krema bude i dnevna i noćna.

#2: Čistač lica

Čišćenje lica je osnovni korak u nezi, bez obzira gde se nalazite. Tokom letovanja, obilnije ćete nanosite SPF zaštitu, zato je potreban dobar čistač koji će to moći da spere sa kože. U većini drogerija zaista možete naći travel-size pakovanje gelova za umivanje, a ako ne možete bez svog omiljenog – prespite ga u malu bočicu sa pumpicom.

#3: Sheet maske umesto seruma

Ovo je genijelan trik, kako biste uštedeli mesto u neseseru. Osim toga, kada potrošite ove maske, nećete ih vraćati nazad kući sa letovanja. Svaka sheet maska je natopljena velikom količinom seruma, tako da je ovo praktično serum, u još većoj koncentraciji. A da ne spominjemo koliko rashlađuju, posebno ako ih držite u frižideru.

#4: SPF krema za lice i telo

Ovo je stavka bez koje ne krećete na more – ponesite dovoljne zalihe SPF kreme za lice i telo za celu porodicu. Ovo je jedini tip proizvoda koji ne možete poneti u mini pakovanju, jer vam je potrebna velika količina. Setite se samo da vam je za jedno mazanje tela potrebno oko 30 ml SPF losiona (količina pune rakijske čašice).

#5: Gel za tuširanje

Pošto ćete se češće tuširati nego inače – posle plaže, prepodne, uveče, predlažemo vam da ponesete ful-size bočicu gela za tuširanje, koji ne isušuje kožu, a temeljno čisti.

Povezano: 10 najefikasnijih saveta za pakovanje koji će vam olakšati sezonu putovanja

#6: Mleko za telo

Nega tela posle sunčanja ne može da prođe bez kvalitetnog mleka za telo – odaberite lagani after-sun losion, koji će nahraniti žednu kožu posle boravka na suncu.

#7: Osvežavajući mist za lice

Prespite vaš omiljeni tonik ili face mist u sprej bočicu od 50 ml i ponesite sa sobom, u ručni prtljag. Tako ćete uvek imati pri ruci instant hidrataciju.

#8: Šampon i balzam za kosu

Ne zaboravite na negu kose tokom letovanja – odaberite hidratantan i blag šampon, pogodan za svakodnevno pranje kose. Nemojte nositi agresivne, šampone-čistače, na bazi sulfatnih soli. Uparite šampon sa regeneratorom za kosu iz iste linije, kako biste dobili sve benefite nege.

#9: Leave-in sprej sa UV zaštitom

I vašoj kosi je potrebna SPF zaštita – to nemojte zaboraviti! Sprečite isušivanje i pucanje dlake, od dejstva sunca, tako što ćete pre izlaska na sunce obilno naneti SPF sprej na kosu.

#10: Hranljiva maska za kosu

Letovanje se ne može zamisliti bez kvalitetne, hidratantne maske za kosu, koja će oporaviti dlaku od posledica sunčanja, plivanja, zapetljvanja i svakodnevnog pranja kose.

Mi vam predlažemo MoroccanOil Hydration On The Go set, koji sadrži mini pakovanja šampona, balzama, maske za kosu i negujućeg arganovog ulja u praktičnom neseseru.

Pročitajte još i: 10 saveta za pakovanje kozmetike za letovanje

error: Content is protected !!