10 korisnih saveta za pakovanje koji će vam olakšati sezonu putovanja

saveti za pakovanje

Ako ste poput većine ljude, onda ste verovatno over-packer: osoba koje uvek previše nosi na letovanje ili druga putovanja. Nema potrebe za stresom i pakovanjem 10 pari pantalona za put od 8 dana! Kako bismo vam olakšali sezonu putovanja, donosimo vam 1o najefiksnijih saveta za pakovanje bez muke!

Evo kako da se lakše spakujete ovog leta!

#1: Napravite spisak za pakovanje

Ovo zvuči kao savet vaše mame, ali verujte nam da postoji razlog zašto su mame uvek u pravu. Posebno u nekoliko stresnih dana pred put, lako je da zaboravite nešto što vam je zaista potrebno. Zato je ključno da nekoliko dana pred puta napravite popis stvari koje su vam potrebne po kategorijama: odeća, obuća, kozmetika, šminka, aksesoari, gedžeti, lekovi itd.

Na internetu možete naći razne gotove packing liste koje su veoma korisne!

saveti za pakovanje

#2: Sada prepolovite sve što ste spakovali na pola

Kako biste poneli samo ono esencijalno (i sačuvali mesto u koferu za shopping), isprobajte ovaj trik da sada sve što ste izdvojili – prepolovite! Iako deluje kao teško mučenje, verujte nam da ćete ovako poneti stvari koje ćete zaista nositi i koristiti, koliko god da ste over-packer.

#3: Kupite lagan kofer

Nikada nemojte kupovati skupoceni dizajnerski kofer ako često putujete – jer je veća verovatnoća da ćete privući poglede lopova na aerodromu i putovanju. Najbolje je da odaberete što laganiji kofer. Izbegnite pakovanje u kofer od tvrdog oklopa, jer sam teži nekoliko kilograma, pre neto što ste uopšte počeli da se pakujete. Ovo je važno ako putujete avionom, zbog propisane težina prtljaga.

saveti za pakovanje

#4: Pazite da se odeća ne ufleka

Da li vam se desilo da ste spakovali svetlu odeću, a kada ste otvorili kofer – ona je isflekana? Svetlo obojene stvarui pakujte izvrnute naopako, a pored toga – obuću pakujte u jednokratne kapice za tuširanje koje će prekriti njeno dno. Takođe, farmerke, i druge tamne stvari koje lako puštaju boju spakujte u zasebnu kesu, pa u kofer.

Povezano: Kako da lako uklonite fleke sa odeće?

#5: Papirne maramice protiv gužvanja odeće

Mnogo profesionalni putnici se kunu u ovaj trik koji sprečava gužvanje savršeno ispeglane odeće: uzmite velike kozmetičke maramice i između svake složene majice ili košulje stavite po jednu maramicu. Ovo zapravo smanjuje trenje i pritisak na odeću, što automatski umanjuje mogućnost gužvanja i boranja odeće! Magija!

#6: Apsolutno esencijalno ide u ručni prtljag

Ako putujete avionom, onda sigurno znate koliko se često događa da se na letu zagubi prtljag! Zato u ručni prtljag spakujte apsolutno esencijalne stvari, bez kojih ne možete i jednu presvlaku za svaki slučaj. Možete ćete prvih dva tri dana morati da živite samo iz stvari iz ručnog prtljaga, dok vam ne pronađu kofer.

saveti za pakovanje

#7: Popunite prazan prostor

Kada ste završili pakovanje, potrudite se da ispunite svaki centimetar prostora u kofer. Urolajte majice, veš, čarape i druge male stvari u cipele i praznine kako biste iskoristili svaki delić prostora.

Povezano: Evo šta od kozmetike treba da spakujete u torbu za letovanje

#8: Odvojte tečnosti od odeće

Ako ne možete da odmor bez puno kozmetike, potrudite se da odvojite tečnosti od odeće, jer se nikada ne zna kada će tubica ili bočica kozmetike eksplodirati ili iscuriti. Zato sve što je tečno spakujte u providne zip-lock kese i odvojte na ostatka stvari u koferu.

#9: Zip-lock kese za elektroniku

Ako ste gadget manijak, onda sigurno nosite nekoliko punjača, slušalica i drugih stvari. Olakšajte njihovo pakovanje i pretragu na aerodromu, tako što ćete ih spakovati u zip-lock providne kese – punjač za telefon, fotoaparat, laptop, slušalice, adapteri. U iste kese možete spakovati stvari za povratak nazad (ključeve od kola, kuće, karticu za parking itd).

saveti za pakovanje

#10: Ponesite prazne tube kozmetike

Kako da izbegnete najgori scenario da ste opljačkani na odmoru? Nemojte nositi mnogo gotovine niti skupoceni nakit ili satove. Ako ste zabrinuti da ostavite ove dragocenosti u hotelskoj sobi, sakrijte ih u praznoj bočici kreme za sunčanje. Isto tako možete spakovati novac u praznu tubicu balzama za usne.

Pročitajte još i: Spakujte se na put bez muke uz ovih 10 trikova!

 

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!