Evo šta od kozmetike treba spakovati u torbu za letovanje

Kada se pakujete za godišnji odmor, sigurno ćete poneti  svoje omiljene kozmetičke proizvode. Tako ćete biti doterane i na odmoru i osećete se i izgledaćete lepo. Koja kozmetika nam je zaista neohodna na odmoru?

Mi žene smo sklone da na odlazak na odmor pakujemo i šta nam treba i šta nam ne treba. Od nepotrebne garderobe, preko obuće, pa čak i kozmetike i šminke.

Šta nam od kozmetike zaista treba?

  • Zaštitni faktor.Krema za lice treba da ga sadrži i tokom zime, a leti dodatno koristimo i losione i kreme za telo sa zaštitnim faktorom. Neka fator bude odgovarajući vašem tipu kože. Razmišljejte i o njenom zdravlju, ne samo o preplanuloj boji.
  • Piling za lice, posebno ako imate proširene pore i masnu kožu. Zavisno od toga koliko ostajete da odmoru, ovaj proizvod ćete koristiti jednom ili više puta. Na plažama i bazenima smo izloženi prašini i prljavštini pa se pore zapuše, nastaju mitiseri i kože izgleda grubo i bez sjaja, pa je piling neophodan.
  • Maska za lice. Kao i piling i maska se koristi po potrebi. Zbog izlaganja suncu i zbog boravka u vodi, koža se isušuje, pa je dobro nahraniti je maskom koja ima jaka hidrirajuća svojstva. Za put su pogodna pakovanja maski za jednokratnu uoptrebu. A isto tako se može naći pakovanje pola maska-pola piling.
  • Šminka. Kada je šminka na letovanju u pitanju, treba je svesti na minimum. Maskara i sjaj za usne. Odmorite lice od svakodnevnog šminkanja.Na preplanulom licu dovoljno je da istaknete trepavice i usne.
  • Mleko za telo. U ogromnim količinama. Nanosite ga u debljem sloju, svakodnevno. Koži je posle izaganja suncu neophodna hidratacija. Ne dozvolite da vas koža “zateže”, nahranite je na vreme.
  • Preparat za zaštitu kose od UV zraka. Kosa trpi jaka oštećenja od sunca i hlorisane ili slane vode. Zato je neophodno da pripremite kosu za letovanje, na plaži nosimo šešir, ali i da kosu zaštitimo kvalitetnim vodootpornim preparatom.

Spakujte samo ono najbitnije. Zaštitite se i negujte kožu i kosu da biste uživali u svom odmoru, a ne kasnije lečili moguće posledice.

 

 

 

 

error: Content is protected !!