5 najbolnijih i najbizarnijih stvari koje su žene trpele zbog lepote

By  |  2 Comments

Da, dobro ste pročitali. Žene su uvek radile i radiće bizarne stvari zbog lepote. Ovo je top 5 najboljnijih i najbizarnijih.

Bizarno i bolno ali lepota je lepota?

Da li je lepota baš uvek bila toliko bitna ili mi samo mislimo da je danas tako a ranije nije bilo. Šta god da ste mislili ili mislite, u najmanju ruku, bićete začuđeni kada pročitate šta su žene u stanju da trpe da bi bile lepe.

1. Usporavanje rasta stopala

U istočnim zemljama, među kojima po ovakvoj tradiciji prednjači Kina, ženskoj deci su u antičko doba u cilju lepote zaustavljali rast stopala. Naime, u ovoj i brojnim okolnim državama, mala ženska stopala su smatrana simbolom ženstvenosti i lepote. Kako je bilo prosto neprihvatljivo da žena ima dugačka stopala, još od ranog detinjstva, pa sve do završetka razvoja, devojčicama su veoma čvrsto uvezivali stopala i tako sprečavali razvoj i rast kostiju.

Ovakav postupak, bio je jako bolan i često je dovodio do deformiteta, odnosno zakržljalosti stopala, a takav efekat, smatrao se vrlinom i ispunjenim ciljem. Posebno devojčice iz bogatih i uglednih kineskih porodica, nisu mogle da zamisle život bez uvezivanja stopala.

2. Izduživanje vrata

U dilemi smo da li je ovaj ili prethodno opisani ritual “ulepšavanja”, bizarniji i bolniji, pa ćemo prepustiti vama da to procenite sami. Dakle, u dalekim burmanskim plemenima, već vekovima pa i danas važi pravilo da je dugačak ženski vrat, simbol lepote i ženstvenosti. U tom cilju, burmanskim devojčicama se još u najranijem detinjstvu oko vrata stavljaju metalne ogrlice koje imaju za cilj da produže vrat. Kako bi te ogrlice produžile vrat, njihov broj se stalno postepeno povećava i tako primorava vrat da raste.

3. Korset

Forma korseta, nije uvek bila tako blaga kao što je to slučaj danas. Nekoliko vekova ranije, kada je korset prvi put napravljen i kada je ušao u upotrebu, on se proizvodio od kostiju kita. Imao je toliko čvrst efekat stezanja, da se dešavalo da damama širom Velike Britanije i Francuske neretko usled njegove upotrebe naprsnu rebra.

Uz to, Britanke su uporedo sa korišćenjem korseta gutale pantljičare kako bi imale što tanji struk. Takva tradicija, prekinuta je kada su postale učestale njene fatalne posledice. Konkretno, dešavalo se da su žene umirale i to je rezultiralo odlukom drugih žena koje su prekinule ovakav model ponašanja i brige o lepoti.

4. Masaža zmijama

Vlasnici i osoblje brojnih salona lepote u Izraelu, tvrde da masaža zmijama ima pozitivan uticaj na telo, da otklanja bolove i relaksira telo i duh. U tu svrhu, oni koriste posebne neotrovne vrste zmija koje puze i gmižu preko tela mušterija koje to žele.

5. Bizarna nega kose

Uz ove, najbizarnije i najbolnije tretmane za “ulepšavanje”, dodali bi smo i tretman za negu kose koji se već decenijama pa i danas izvodi u Velikoj Britaniji, a podrazumeva negu kose uz pomoć sperme bika. Konkretno, mešavinu sperme bika i usitnjene biljke kater, britanke skupo plaćaju u frizerskim salonima kao balzam za dubinsku regeneraciju suve i oštećene kose.

Da li se sve ovo mnogo razlikuje od ostalih bizarnih stvari koje žene danas rade zbog lepote, kao što su recimo dodavanje filera u listove, silikon u raznim delovima tela, “pumpanje” usana vakumom

————————————————

 

2 Comments

  1. Pingback: Velike reči velikih žena - 11 citata | Lepotica.rs

  2. Pingback: Prođite sa nama kroz istoriju donjeg veša | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!