Kako da vam brijač traje duže

Kupovina brijača za jednokratnu upotrebu svakog meseca može da se prekine. Često male korekcije u potrošnji i promena u načinu na koji brinemo o proizvodima koje koristimo su stvari koje čine najveći uticaj na naše novčanike. Smanjićete troškove ukoliko održavate vaš brijač u dobrom stanju koristeći ove trikove i čuvajući ga od rđe što je duže moguće.

Vaš brijač će duže da traje ako

1. Pripremite kožu pre brijanja

Šta radite sa vašom kožom pre brijanja podjednako je važno kao i kako se brinete o vašem brijaču. Piling pre brijanja ukloniće svu mrtvu kožu koja može da zapuši brijač i može vam pomoći da izbegnete iritaciju kože nakon brijanja. Zbog toga je važno da koristite odgovarajuća ulja i kreme za brijanje. Takođe, koristite mlaku vodu kako biste otvorili pore i omekšali dlake.

2. Skratite duže dlačice

Ako se brijete prvi put nakon nekog vremena ili brijete deo tela sa više dlaka od drugih delova, kao što je bikini zona, prethodno trimerom sklonite duže dlake kako biste izbegli začepljenje brijača zbog skinutih dlačica.

brijac

 

3. Isperite sečiva brijača u potpunosti nakon svakog brijanja

Jedna od stvari koja uništava vaš brijač jesu proizvodi koje koristite da nasapunate i omekšate kožu. Većina brijača obložena je teflonom, tako da talog od kreme za brijanje može da rastvori premaz i dovede do slabljenja i rđanja sečiva. Važno je da isperete višak kreme za brijanje sa sečiva pod toplom vodom sa obe strane. Takođe, nakon ispiranja sa toplom vodom, možete fenom za kosu na kratko prosušiti sečiva brijača.

brijac

 

4. Držite brijač na hladnom i suvom mestu

Zbog prevelike vlažnosti vazduha brijač može da zarđa, tako da ga čuvajte na hladnom mestu. Najgora stvar koju možete uraditi je da ostavite brijač na toplom vlažnom mestu, sa sečivima okrenutim nadole u lokvi od sapunice. Ne samo da će sečiva brijača da zarđaju, već ćete povećati rizik za dobijanje bakterijske ili gljivične infekcije.

Nežno otresite vaš brijač nakon kupanja kako biste ga osušili. Isperite brijač u šolji alkohola, koji će ga očistiti od preostale vlage i sterilisaće sečiva. Potom izaberite mesto van tuša da ga ostavite do sledećeg korišćenja.

brijac

5. Zaštitite ga kada putujete

Najlakše je samo ubaciti brijač u torbu prilikom pakovanja, ali imajte na umu da što su sečiva više izložena trenju, brže će otupeti. Mnogi prefinjeni brijači imaju pokretne zglobove i što više udaraca brijač primi prilikom treskanja u torbi, manje će biti u stanju da glatko klizi preko svih kontura vašeg tela. Držite vaš brijač u zaštitnoj kutiji, neseseru ili ga samo umotajte u papirni ubrus dok putujete da biste sprečili udaranje u nešto tvrdo u vašoj torbi zbog čega će otupeti ili se ulubiti.

Ukoliko zaštitite brijač, sprečićete i da se zakači za vašu odeću i pocepa je.

[adsense_inserter id=”12825″]

Kada je vreme da bacite brijač?

Prateći ove trikove, sačuvaćete vaš brijač u najboljoj formi onoliko dugo koliko je moguće, ali važno je da znate kada je vreme da ga bacite. Vodite računa da ne koristite brijač predugo, jer brijanje sa starim i tupim sečivom može uzrokovati posekotine. Ako su oštrice vašeg brijača tupe, pune dlačica i zarđale, zamenite ga što pre.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!