5 navika koje negativno utiču na zdravlje i izgled kože

By  |  0 Comments

Brojne životne navike kojih se svakodnevno pridržavate, u velikoj meri, na pozitivan ili na negativan način mogu uticati i utiču na stanje i izgled vaše kože. Neke od tih navika, ubrzavaju proces starenja kože i utiču na to da vam ten ne bude ujednačen, da vam je koža podložna i sklona pojavi iritacija i slično. U ovom tekstu pronaći ćete informacije koje će vam otkriti kojih to navika treba da se odreknete, kako bi ste što duže i što bolje sačuvali vitalnost i zdravlje kože.

5 navika koje nepovoljno utiču na kožu

Navika broj 1: Nedovoljan unos vode:

Voda je jako bitna ne samo za hidrataciju, već i za brojne druge jako značajne osobine zdrave kože. Zbog toga, pijte svakodnevno bar dva litra vode. To će uticati da vam koža izgleda sveže i da što duže ostane zategnuta i elastična.

POGLEDAJTE: Uticaj vode na lepotu kože.

Navika broj 2: Neredovna ili nepravilna ishrana:

Zdrava ishrana, koja isključuje velike količine masnih, prezačinjenih i preslatkih proizvoda, a uključuje velike količine svežeg voća i povrća, fantastično utiče na zdravlje i na izgled kože. Crpeći hranljive materije, kao što su enzimi, amino kiseline, vitamini, proteini i druge hranljive materije iz zdrave hrane, koža će vam izgledati bar pet godina mlađe nego što realno jeste.

Pogledajte i: Koje namirnice su štetne a koje korisne za izgled kože?

pravilna ishrana je dobra za izgled koze

Navika broj 3: Neredovan i nedovoljan san:

Redovan san, jako je bitan kako bi vam koža izgledala zdravo. Nedovoljna količina sna, utiče na pogoršanje funkcije ćelija kože i to uzrokuje pojavu fleka i neujednačene pigmentacije na koži, kao i pojavu vizuelne opuštenosti kože.

Navika broj 4: Preterano konzumiranje cigareta:

Svaka cigareta, a posebno prekomerna količina cigareta, utiče negativno na izgled i stanje kože. Pod uticajem nikotinskog dima, koža dobija žutu i beživotnu boju i stari brže nego što bi trebalo.

pusenje je stetno za igled koze

Navika broj 5: Neredovna higijena:

Redovna higijena kože je jako važna stavka pri održavanju zdravlja kože. Sprovođenjem higijene, sa kože se uklanjaju mrtve ćelije i pospešuje se regeneracija kože. Uz to, redovna higijena utiče na zaštitu kože od izloženosti štetnim mikroorganizmima i hidrira kožu.

Pogledajte i: Večernja rutina nege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!