Večernja rutina nege – Lepota preko noći

Za lep i negovan izgled nije dovoljan sloj pudera, rumenilo, ruž, maskara, parfem, skupa garderoba. Niti magični, instant proizvodi. Potrebno je više. Potrebna je redovna, pravilna i svakodnevna nega.

Negovana žena uvek izgleda lepo. Sigurne smo da ste upoznati sa osnovima pravilne nege, a mi vam u tekstu pored osnova donosimo bonus – šta to možete učiniti za sebe kako biste očuvale zdravlje i lepotu svoje kože, kose i zuba. Najbitnije – ne oduzimaju puno vašeg vremena i deluju preko noći!

Nega lica

1. Očistite lice pre spavanja!

Možda prva stvar koju su nas naučili roditelji, što se tiče lične higijene je umivanje ujutru i uveče. Kako se od tada naša koža dosta promenila i kako je stalno opterećena šminkom, prašinom i raznim drugim zagađenjima, staro, već otrcano pravilo glasi: Očistite lice pre spavanja, skinite šminku. Zašto?

Koži je potrebno da diše, koža se noću regeneriše. A šta mislite kako nastaju mitiseri? Pa to su ustvari vaše začepljene pore… Dakle, nedopustivo je otiči u krevet  sa neočišćenom kožom lica. I svaki put kada vam padne na pamet da odete u krevet „nepripremljeni“, setite se koja je cena toga. Naša preporuka: Avon sredstvo za skidanje šminke oko očiju, Gariner miceralna voda, Botanica sredstvo za umivanje i Avon Planet SPA piling za lice.

Šta je i čemu služi micelarna voda?

2. Koristite hranljive noćne kreme / maske za lice

Pre spavanja, posle čišćenja kože, nemojte zaboraviti da nanesete svoju omiljeni hranljivu kremu, serum ili ulje, kako bi ga ćelije kože na što bolji način iskoristile u toku noći. Noćne maske za negu lica su postale jako popularne. Naša preporuka: Freeman noćna maska za lice sa dinjom. Nanosi se na očišćeno lice u tankom sloju, kao krema i momentalno se upija, ne ostavlja nikakve tragove. Ujutru je koža lica nahranjena i sveža.

3. Vodite računa o oralnoj higijeni!

Nešto što smo takođe davno naučili, a naučna istraživanja govore da čak dobrih 70% ljudi ne prere zube pre spavanja. Da li znate koja je cena toga? Pre spavanja, ovavezno operite zube temeljno i očistite ih koncem za zube. Ne podcenjujte njegov značaj. Četkica obavi 60% posla, ono vidljivo, a obično je stvar upravo u stvarima koje se ne vide. U prostoru između zuba nakupljaju se komadići hrane koji podstiču razvoj bakterija u ustima i  pojavu karijesa, kao i neprijatan zadah.

Ukoliko ste se nekada zapitali šta nije u redu sa vašim zadahom, a rednovno perete zube, u svoju rutinu uvrstite konac, ne samo za neophodnu večernju negu, već i za negu u toku dana. Ovaj ritual će vam pomoći da očuvate lepotu, a pre svega zdravlje svojih zuba u usne duplje. Naša preporuka: Koristite paste za zube koji imaju efekat beljenja kao biste sačuvali njihovu belinu. Odaberite konac za zube koji je flourisan.

Prethodna1 of 3Sledeća

error: Content is protected !!