Večernja rutina nege – Lepota preko noći

By  |  1 Comment

Za lep i negovan izgled nije dovoljan sloj pudera, rumenilo, ruž, maskara, parfem, skupa garderoba. Niti magični, instant proizvodi. Potrebno je više. Potrebna je redovna, pravilna i svakodnevna nega.

Negovana žena uvek izgleda lepo. Sigurne smo da ste upoznati sa osnovima pravilne nege, a mi vam u tekstu pored osnova donosimo bonus – šta to možete učiniti za sebe kako biste očuvale zdravlje i lepotu svoje kože, kose i zuba. Najbitnije – ne oduzimaju puno vašeg vremena i deluju preko noći!

Nega lica

1. Očistite lice pre spavanja!

Možda prva stvar koju su nas naučili roditelji, što se tiče lične higijene je umivanje ujutru i uveče. Kako se od tada naša koža dosta promenila i kako je stalno opterećena šminkom, prašinom i raznim drugim zagađenjima, staro, već otrcano pravilo glasi: Očistite lice pre spavanja, skinite šminku. Zašto?

Koži je potrebno da diše, koža se noću regeneriše. A šta mislite kako nastaju mitiseri? Pa to su ustvari vaše začepljene pore… Dakle, nedopustivo je otiči u krevet  sa neočišćenom kožom lica. I svaki put kada vam padne na pamet da odete u krevet „nepripremljeni“, setite se koja je cena toga. Naša preporuka: Avon sredstvo za skidanje šminke oko očiju, Gariner miceralna voda, Botanica sredstvo za umivanje i Avon Planet SPA piling za lice.

Šta je i čemu služi micelarna voda?

2. Koristite hranljive noćne kreme / maske za lice

Pre spavanja, posle čišćenja kože, nemojte zaboraviti da nanesete svoju omiljeni hranljivu kremu, serum ili ulje, kako bi ga ćelije kože na što bolji način iskoristile u toku noći. Noćne maske za negu lica su postale jako popularne. Naša preporuka: Freeman noćna maska za lice sa dinjom. Nanosi se na očišćeno lice u tankom sloju, kao krema i momentalno se upija, ne ostavlja nikakve tragove. Ujutru je koža lica nahranjena i sveža.

3. Vodite računa o oralnoj higijeni!

Nešto što smo takođe davno naučili, a naučna istraživanja govore da čak dobrih 70% ljudi ne prere zube pre spavanja. Da li znate koja je cena toga? Pre spavanja, ovavezno operite zube temeljno i očistite ih koncem za zube. Ne podcenjujte njegov značaj. Četkica obavi 60% posla, ono vidljivo, a obično je stvar upravo u stvarima koje se ne vide. U prostoru između zuba nakupljaju se komadići hrane koji podstiču razvoj bakterija u ustima i  pojavu karijesa, kao i neprijatan zadah.

Ukoliko ste se nekada zapitali šta nije u redu sa vašim zadahom, a rednovno perete zube, u svoju rutinu uvrstite konac, ne samo za neophodnu večernju negu, već i za negu u toku dana. Ovaj ritual će vam pomoći da očuvate lepotu, a pre svega zdravlje svojih zuba u usne duplje. Naša preporuka: Koristite paste za zube koji imaju efekat beljenja kao biste sačuvali njihovu belinu. Odaberite konac za zube koji je flourisan.

Prethodna1 of 3Sledeća

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

1 Comment

  1. Pingback: 5 navika koje negativno utiču na izgled kože | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *