Večernja rutina nege – Lepota preko noći

By  |  1 Comment

1. Tuširanje i intimna higijena

Dve najneophodnije stavke koje se pre svega tiču zdravlja, a zatim estetike i ostalih stvari. Tokom dana, naša koža odbaci veliki broj mrtvih ćelija. Tokom dana naša koža je u stalnom kontaktu sa raznim, sintetičkim materijalima. Tokom dana koža je izložena delovanju raznih zagađenja iz okruženja. Tokom dana vaša koža trpi i pati, vaša koža vas štiti. Budite pažjivi i negujte je, svake večeri, ukoliko nemate vremena za toplu kupku, SPA ritual i brzinsko tuširanje biće pravo olakšanje. Ujutru ćete skratiti vreme spremanja, ukoliko ste u žurbi ili kasnite, nećete izaći iz kuće nespremni.

Naša preporuka: Koristite hranljiva sredstva za tuširanje. Dva puta nedeljno obavežno odradite piling tela. Nakon tuširanja utrljajte kremu/losion za negu tela, proizvod koji će čuvati vlagu kože i negovati je tokom narednog dana. Za intimnu higijenu koristite isključivo proizvode koji su namenjeni tom području.

2. Nega za vaše ruke  i stopala

Delovi tela kojima posvećujemo najmanje pažnje, a koji su izloženi najvećem stresu. Neudobna obuća, višesatno stajanje i kretanje ne samo u estetskom, već i u zdravstvenom pogledu utiču na vas. Stalna izloženost UV zracima, čest kontakt sa vodom, vetar i hladnoća oštećuju kožu vaših ruku koja ima najmanju,tj. najsporiju moć regeneracije. Zato uvek imajte pri ruci kremu koju ćete nanositi nakon pranja ruku.

Top 5 krema za ruke

U zimskim mesecima neophodno je nošenje rukavica, koje će  ne samo zagrejati vaše ruke, već će ih i štititi od pomenutih negativnih uticaja. Zato svake večeri, nakon tuširanja a pre odlazak u krevet, utrljajte ulje za negu ili bogatu, hranljivu kremu u vaša stopala i ruke i uradite blagu masažu.

Naš savet: Postoje noćne maske za negu ruku i stopala. Ukoliko ih nemate pri ruci, čak i obična krema za telo može učiniti pravo malo čudo, u saradnji sa pamučnim čarapama i rukavicama. Nanestite veću količinu kreme za stopala/telo, umasirajte, obujte čarape/savite rukavice i eto noćnog SPA tretmana za negu stopala/ruku. Avon Planet Spa Blissfully Nourushing Nail Spa parafinska maska za ruke koju možete koristiti i za stopala.

Nega tela

1 Comment

  1. Pingback: 5 navika koje negativno utiču na izgled kože | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!