Upoznajte zeleni šampon za brinete: tonirajući proizvod koji neutrališe crvene tonove!

zeleni šampon
Instagram/Printscreen

Svi znamo da je ljubičasti šampon sveti gral za plavuše, ali brinete niko ne spominje! Sve do nedavno – upoznajte zeleni šampon, koji uspešno neutrališe neželjene crvenkaste tonove koji često muče smeđokose dame. Dodavanje šampona sa zelenim pigmentima u rutinu doneće svežinu i sjaj vašoj prelepoj smeđoj kosi. Ovakav šampon će zaštititi vašu boju, neutralisaće neželjeno crvenilo i učiniće da ona izgleda živo i vibrantno. Sve o zelenom šamponu za brinete saznajte u nastavku!

Šta je tačno zeleni šampon?

Zeleni šampon, poput plavog i ljubičastog šampona, se odnosi na boju proizvoda i njegove karakteristike neutralisanja tonova. Zamislite ga kao kolor-korektor za vašu kosu. Baš kao što biste u šminkanju nanele zeleni korektor da prekrijete crveni ožiljak od bubuljice, tako isto funkcioniše i zeleni šampon. Neutrališe sve neželjene crvenkaste i tople tonove smeđe kose.

Kako “radi” zeleni šampon?

Baš kao i ljubičasti šampon, princip zelenog šampona se zasniva na neutralisanju neželjenih tonova. Baš kao što ljubičasta neutrališe žutu, plava neutrališe narandžastu, zelena poništava neželjene crvene nijanse u smeđoj kosi. Ovi ružni crveni tonovi mogu biti rezultat čestog toplotnog stilizovanja kose, izlaganje tvrdoj vodi ili UV zračenju, a dešava se i kada kosa prirodno bledi i otkrije pigment koji se nalazi ispod boje.

Pranje kose jednom nedeljno zelenim šamponom može vratiti prirodne brunette tonove vašoj kosi, štedeći vam posetu salonu.

Povezano: Specijalna nega plave kose – ljubičasti proizvodi protiv žutih tonova

Ko može da koristi zeleni šampon?

Brinete pokrivaju široku paletu nijansu, od tamnih toplih tonova, pa sve to svetlijih nijansi sa plavim podotnom. Kako biste bile sigurne da li je zeleni šampon za vaš tip boje kose, trebalo bi da analizirate vašu nijansu. Zeleni šamponi najbolje “rade” na smeđoj kosi, koja naginje ka tamnijim tonovima spektra. Ako imate svetlo smeđu kosu, bolje je da koristite plave šampone, jer smanjuju neželjene narandžaste tonove. Crveni pigmenti postoje kod tamno smeđe kose, zato je zeleni šampon idealan proizvod za dame sa srednjom do tamnom smeđom kosom.

Par savet za korišćenje svakog kolor-korektor šampona:

  • Uvek nosite rukavice dok perete kosu, kako biste sprečili prebojavanje šaka
  • Izbegavajte da ga nanesete na skalp
  • Koristite ga maksimalno jednom nedeljno
  • Ne koristite zeleni šampon ako imate plavu, svetlo smeđu kosu ili svetle pramenove, jer će postati zeleni!
  • Zeleni šampon, balzam i maska su namenjeni isključivo tamno smeđoj kosi

Pročitajte još i: Evo kako da koristite ljubičasti šampon iako ste brineta!

error: Content is protected !!