Ne bacajte: Kako da iskoristite prazne ambalaže make-up proizvoda?

ambalaža šminke

Ako ste pravi beauty ljubitelj, znamo da nije lako da “pustite” svoj savršeni bronzer ili prelepu bočicu parfema, kada ih potrošite, čak i kada ničeg više nema unutra. Umesto da čuvate sve ove prazne ambalaže, i stvarate dodatni nered, radite se odlučite da ih reciklirate, odnosno, pretvorite u nešto novo i korisno. Posle čišćenja ambalaže od ostataka proizvoda, postarajte se da ništa ne preostane, dezinfikujte ambalažu i počnite da ponovo koristite ove bočice, ali u druge namene!

Kako da iskoristite ambalaže potrošene šminke?

Prazne bočice od labela

Sigurno znate koliko je teško čuvate ukosnice, ako nemate dobro organizovan sistem. Čuvajte ih u praznoj ambalaži od potrošenog balzama za usne, kako biste bili sigurni da ih nikada nećete izgubiti. Poklopac od balzama za usne će dodatno osigurati vaše ukosnice na mestu.

ambalaža šminke

Prazne kutijica od kamenog pudera sa ogledalom

Ako je vaša kompaktna kutijica sa rumenilom ili kamenim puderom imala ogledalo – eto vam alternativne upotrebe. Samo ubacite ovu kutijicu u torbu za teretanu ili tašnu za grad i dobili ste ogeldalce za popravljanje šminke dok ste u pokretu.

Prazne kutijice od kamenog pudera bez ogledala

Ako imate prazne kutijice od pudera ili rumenila, ali BEZ ogledala, u njima možete čuvati gumice za kosu, minđuše ili male mint bombone. Ako kutijica ima pregrade u sebi (poput paletice senki), u pregradicama možete čuvati vitamine ili pilule.

Povezano: 5 stvari koje morate znati o recikliranju beauty proizvoda

Prazne bočice od parfema

Pošto znamo koliko je teško baciti prelepe i skupe bočice parfema, transformišite ih u male vaze. Odmah ćete pretvoriti ove divne bočice u vanvremenski dekor.

Prazne bočice od fiksatora u spreju

Ako ste potrošile omiljeni fiksator za šminku u spreju, dobro ih očistite i napunite ih vodom, tonikom za lice ili alkoholom. Zgodan raspršivač će poslužiti za različite namenme.

Stare četkice od maskare

Pošto maskaru menjamo na svaka tri meseca, zaista je korisno da ovim plastičnim četkicama nađemo neku namenu. Četkice od maskare mogu biti sjajna alternativa spoolie četkicama za raščešljavanje obrva ili razdvajanje trepavica. Zato dobro očistite staru četkicu od maskare, i koristite je u ove svrhe.

Pročitajte još i: 7 sustainable beauty saveta za početnice

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!