Ruske usne – nova trendy tehnika povećanja usana!

Instagram/Printscreen

Pune i voluminozne usne su nešto što svaka žena želi, tako da su hijaluronski fileri za usne postali jedna od najčešće izvođenih estetskih korekcija. Sočne usne krase lice, daju nam mlađi i privlačniji izgled, a šminka mnogo bolje stoji. Jedan od najnovijih trendova u estetskoj hirurgiji, koji je uzeo zamaha i kod nas su tzv. “ruske usne”! Po čemu se ova estetska korekcija razlikuje od klasičnih filera? Saznajte u nastavku teksta!

Šta su ruske usne?

Ruske usne predstavljaju specifičnu tehniku injektovanja filera, kojom se postiže srcolik, puniji i prirodan izgled usana. Ključna razlika između klasične i ruske korekcije usana jeste oblikovanje usana u oblik srca, sa više volumena u centru, baš poput ruskih lutaka. Ova tehnika više podiže usne nego što daje preterani volumen, i zato je odlična za žene koje prvi put probaju filere, a traže prirodan finiš. Ruske usne daju “ravniji” izgled, jer je cilj tretmana visina usne, pre nego punoća. Ova tehnika zahteva preciznost i kretivnost.

View this post on Instagram

A post shared by Врач-Косметолог-Москва (@_zarema_edmak)

Po čemu se ova tehnika razlikuje od klasične?

Za razliku od klasičnih hijaluronskih filera, doktor koji vam radi ruske usne injektuje proizvod vertikalno, počinjući u bazi usana, i “razvlačeći” proizvod ka spolja, prema rubu usne. Umesto da ubrizgava filer od ivice usana ka unutrašnjosti, doktor “pomera” proizvod ka spolja, do Kupidonovog luka. Za savršeno oblikovane usne, doktori biraju vrlo meke hijaluronske filere, kako bi se zadržala mekoća usana na dodir. Ovom tehnikom se izbegava ružan “duck face” izgled, već se postiže prirodan, srcolik izgled usana.

Povezano: Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na filere u usnama

Kako se izvodi tehnika ruskih usana?

Aplikovanje filera se vrši različitom metodom od klasičnih, a koriste se poznati hijaluronski fileri, poput Juvaderma, Cosmoplasta, Zyplasta itd. Kao i kod svake intervencije, pacijetkinji se prvo daje lokalna anestezija, nakon čega počinje procedura. Za ubrizgavanje filera, doktor koriste kanilu. Proces inejktovanja materijala se vrši na određenoj dubini od oko 2 mm, a potom se vrši raspoređivanje hijalurona kao rubovima usana. Potom, lekar dorađuje sitne detalje, kako bi dobio srcoliki izgled usana.

Povezano: Eksperti predviđaju 11 beauty trendova koji će dominirati u 2021.

Kome će odgovarati tehnika ruskih usana?

Ova tehnika daje lifting efekat, što vizualno podiže usnu, i daje joj punoću. Odličan je izbor za one koji nikad nisu imali susreta sa ovom vrstom estetske korekcije. Ruske usne su pogodne za sve devojke sa tankim usnama. Ako želite prirodniji izgled, koji ne liči na “duck face”, ruske usne su tehnika za vas! Samo imajte na umu da sve vrste estetskih intervencija, koje uključuju iglu, mogu raditi isključivo lekari ili stomatolozi sa licencom za rad i sertifikatima iz oblasti estetske medicine. Kozmetičari nemaju pravo da vrše ove intervencije, stoga se dobro raspitajte kod koga ćete raditi bilo koju estetsku korekciju.

Pročitajte još i: Fileri – popunjavanje bora, povećavanje usana i obraza, vrste filera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!