Sve što treba da znate pre nego što se odlučite na filere u usnama

fileri u usnama

Fileri u usanama su verovatno najpopularniji beauty tretman godinama unazad. Veliki broj devojaka se odlučuje na privremeno ili trajno povećanje usana uz injekciju. Imajte na umu da ovo mora biti 100% vaša odluka – jer ćete vi živeti sa punijim usnama koje će definitivno učiniti razliku u vašem izgledu. Zato – pre nego što zakažete termin kod doktora – pročitajte šta sve MORATE da znate pre intervencije filera u usnama.

10 stvari koje morate znati pre povećanja usana

#1: Istražite doktore

Ovo je verovatno najvažnija stavka – odabrati pravog iskusnog doktora, koji rade sa kvalitetnim materijalima i deli sličan estetski pogled kao i vi. Imajte na umu da se fileri u usanama nikako ne stavljaju po salonima lepote ili kod stomatologa (i toga ima), već isključivo kod sertifikovanih doktora estetske medicine. Istražite recenzije doktora, prostudirajte slike njihovog rada i nikako ne idite kod doktora samo zbog niske cene usluge!

#2: Razmislite koliko povećanje usana želite

Pre nego što zakažete termin, morate dugo razmislite koliku promenu na usnama želite – da li ćete dopuniti samo gornju usnu, ili obe, i da li želite neprimetnu promenu, ili ipak drastičnu? Mnoge žene urade filere u usnama, pa poslw žale što nisu stavile više, jer im se promena ne vidi. Za sočnije usne, filer treba da se ubaci direktno u usne, ali ako želite prirodniji izgled – neka vam doktor ubaci filere samo u ivice usana.

fileri u usnama

#3: Priprema pre intervencije

Nedelju dana pre termina, ne smete uzimati aspirin, brufen, rubilje ulje, multivitamine ili vitamin E. Svaki od ovih vitamina ili lekova će vam razrediti krv što može uzrokovati velike podlive posle intervencije. Zato je najbolje da izbegavate i alkohol i kofein 24h pre intervencije, kako biste maksimalno umanjili budući otok.

#4: Pažljivo odaberite vrstu filera

Pre desetak godina, popularni su bili trajni silikonski fileri – koji prave kvržice u usnama. Naravno, danas su mnogo bolja opcija privremeni fileri, koji deluju prirodnije i imaju kraći efekat na usnama. Najčešći su hijaluronski fileri, poput Juvederma i Restylan-a. Za sočnije, punije usne najbolji je Juvederm filer, novija verzija hijaluronskih. Za prirodnije usne, Restylane je bolja opcija. Količina filera po seansi je obično 1 ml.

#5: Procedura je brza i rezultati su instantni

Seansa obično traje jedan sat, ali dosta tog vremena je samo razgovor sa doktorom oko toga šta tačno želite. Doktor će potom markerom obeležiti gde će ubaciti filer. Dobra stvar je što rezultate vidite odmah, ali očekujte podlive i otok u naredna tri dana.Ako osećate grudvice u usnama, to je zato što je filer preblizu površini – obično će one nestati uz masažu balzamom za usne.

Ako želite momentalno povećanje usana, bez injekcija, predlažemo vam Eveline Volume Lip Gloss, sjaj za usne sa efektom peckanja.

fileri u usnama

#6: Bol i nije tako strašan

Pre same intervencije, lekar će vam naneti anestetik kremu koja će pomoći da izdržite bol, a nekad i anestetik u injekciji. Ova inejkcija je zapravo najbolniji deo tretmana – ali ako možete da izdržite popravku karijesa, izdržaćete i ovo. Nakon početka dejstva anestetika, nećete ništa osetiti.

#7: Rizici postoje

Fileri u usnama se često pominju kao procedura koja se obavlja na pauzi za ručak, što navodi ljude da pomisle da je potpuno bez rizika. Uvek postoji mogućnost alergijske reakcije organizma, koja potencijalno može dovesti do infekcije. Ako ste skloni izbijanju herpesa na usni, ubacivanje filera može biti okidač za njegovo izbijanje, zato je najbolje da uzmete lek protiv herpesa tri dana pre tretmana.

Povezano: 7 koraka do usana Kajli Džener – samo uz pomoć šminke

#8: Koliko će trajati efekat?

Kako je hijaluronska kiselina prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu, fileri na bazi nje imaju svoj vek trajanja, pre nego što se razlože u organizmu. Oni fileri premium klase mogu trajati čak i do godinu i po dana, ali najčešći period je između 6 i 12 meseci. Trajnost filera u usanam zavisi i od specifičnosti pacijenta, kao i tehnike aplikacije i dubine na koju se on ubrzigava.

fileri u usnama

#9: Možete odstraniti hijaluronske filere

Ako vam se učini da ste preterali, ili vam se ne dopada efekat punih usana – znajte da možete uraditi proceduru razlaganja filera. Ona se takođe radi kod vašeg estetskog doktora, ubrzigavanjem hijaluronidaze – enzima koji ubrzava razlaganje hijaluronske kiseline. Efekti odstranjivanja hijaluronskih filera su vidljivi 24-48 h posle unošenje hijaluronidaze.

#10: Fileri u usnama nisu jeftini

Kako hijaluronski fileri za usne nisu trajni – trajaće vam oko 6 meseci u proseku. Ako želite da stalno imate pune usne – moraćete redovno izdvajati novac za ovu proceduru. Cena 1 ml hijalurosnkih filera se kreće oko 200-250 , tako da imajte to na umu. Punjenje usana može biti prilično zavisnički proces – jer kad se naviknete na sočne usne, teško ćete se vratiti na staro.

Pročitajte još i: DIY trikovi za pune i glatke usne koje će privući pažnju

error: Content is protected !!