Semenke LANA za prirodno dugačke i jake nokte? Ovaj DIY recept će vas oduševiti!

Dugi i čvrsti nokti su ideal kojim težimo – posebno ako su prirodni! Krhki i slabi nokti se javljaju usled mnogih faktora – ishrane, nege, dugogodišnje nadogradnje, ili prosto genetike. Često tražimo brojne tretmanske lakove u nadi da će nam nokti rasti kao iz vode: čvrsti, dugi i sjajni! Ipak, oni ne mogu postići toliko koliko je to moguće sa lekovima iz prirode: upoznajte sjajan “uradi sama” recept za prirodni gel koji ubrzava rast dugih čvrstih noktiju, a veoma je popularan na Instagramu!

Ovaj “uradi sama” prirodni gel je najbolji prirodni ojačivač noktiju: sprečava lomljenje, listanje i čini ih čvrstim i dugim kao od šale! A najbolje od svega je što je super jeftin i lak da se napravi! Glavni sastojak ovog “uradi sama” ojačivača prirodnih noktiju su semenke LANA!

flaxseeds in white bowl on wood table

DIY recept za prirodni ojačivač noktiju

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 1 šolja semenki lana (celih, ne samlevenih)
  • 3 šolje vode
  • 10 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema:

Ubacite šolju semenki lana u šerpicu i dodajte 3 šolje vode. Blago mešajte i pustite smesu da proključa. Znaćete kada je tečnost spremna – kada se voda pretvori u viskozni gel koji se razvlači. Procedite semenke iz gela i sklonite ih. U gel dodajte eterično ulje lavande – mora biti baš lavanda. Promešajte smesu i pustite je da se ohladi.

slika 1
Instagram: @farahdhukai

Upotreba:

Nanosite gel na čiste nokte svako veče uz pomoć četkice. Pusite ga da se upije u nokatnu ploču. Prespavajte sa njim – ne ispirajte gel. Kroz neki period, primetićete da su vam nokti jaki i čvrsti, poput veštačkih!

Gel čuvajte u teglici sa poklopcem – ne mora da bude u frižideru!

slika 2
Instagram: @farahdhukai

Kako ovaj gel “radi”?

LAN

Bogat je omega-3 masnim kiselinama, vitaminima B kompleksa, cinkom i proteinima koji su neophodni za zdravlje noktiju. Deluje tako što tretira dehidrirane, krhke i lomljive nokte sa vitaminima, poput mangezuijuma, kalijima i lecitina.

LAVANDA

Lavanda deluje tako što ojačava nokte, i hidrira ih u isto vreme, a takođe sprečava razvoj gljivica na noktima.

Video o pripremi ovog “uradi sama” gela za ojačavanje prirodnih noktiju pogledajte OVDE:


View this post on Instagram

A post shared by Farah Dhukai (@farahdhukai) on

error: Content is protected !!