7 koraka do usana Kajli Džener – samo uz pomoć ŠMINKE

kajli dzener usne

Sve što planetarno popularna starleta i rijaliti ličnost, Kajli Džener uradi, postane sveopšti trend. Ipak, ako bismo morali izabrati jednu stvar po kojoj ćemo je pamtiti, to bi bile definitivno njene pune usne. Iako je priznala da su za njene voluminozne usne zaslužni fileri – dosta toga učini i šminka. Zato ćemo vam otkriti kako da samo uz pomoć ŠMINKE dobijete sočne usne pune volumena, baš poput Kajli Džener.

Sočne i pune usne su oduvek bile ideal ženstvenosti, a čini se da nikad nisu bile više u trendu nego sada. Ubrizgavanje različitih filera u usne se za većinu dama čini kao previše radikalan korak, ali ne brinite – veoma dobar efekat volumena usana možete dobiti uz pomoć nekoliko make-up trikova, koje vam donosimo u tekstu koji sledi.

Credit: @Kylie Cosmetics

7 koraka do usana Kajli Džener

1. Piling usana sa cimetom

Kako bi vam usne bile meke i glatke za nanošenje šminke, morate ih najpre dobro očistiti i ispilingovati. Za ovaj korak vam nisu potrebni kupovni pilinzi, već ovaj beauty proizvod možete napraviti i same kod kuće: samo pomešajte šećer, med i cimet. Ovaj piling će učiniti da vam usne blago nabubre, usled peckanja cimeta. Zato je ovaj DIY piling idealan kada želite brzinski efekat punijih usana. Zrna šećera će ukloniti sve suve ljuspice koje eventualno imate, kako biste dobile glatko platno za nanošenje karmina.

Pročitaj još i: Pravilna i redovna nega usana

cinnamon with brown sugar

2. Nanesite tečni puder na usne

Ovo je trik koji mnoge dame znaju – apliciranje tankog sloja tečnog pudera koji ćete utapkati na usne daće efekat prajmera za karmin, ali i dimenziju vašim usnama. Na ovaj način kreiraćete iluziju punijih usana. Prsrtom blago utapkajte tečni puder i sačekajte da se osuši.

3. Obrubite usne tečnim korektorom

Sledeći korak je da kamuflirate vašu prirodnu ivicu usana, kako biste mogli precrtati usne, a da se to ne primeti. Utapkajte u tačkicama tečni korektor na gonju i donju liniju usana, uz pomoć sunđerčića za šminkanje ili prsta. Dobro izblendajte korektor, kako biste prekrile vašu prirodnu liniju usana. Setujte tečni korektor uz pomoć malo pudera u prahu, kako se korektor ne bi pomerao.

Credit: @M PLAZA

4. Precrtajte usne

Trik u koji se Kajli Džener kune je upravo – precrtavanje usana uz pomoć olovke. Sada je trenutak da iscrtate vašu “novu” liniju usana uz pomoć lip lajnera. Ako želite da povećate samo gornju ili samo donju usnu, onda precrtajte samo nju. Neki make-up gurui precrtavaju samo vrh gornje usne (Cupid’s bow), prateći prirodnu liniju usana. Ako vam nedostaje volumena u uglovima usana, onda prectajte samo njih.

Za najprirodniji efekat odaberite, liplajner u boji mesa, mauve roze boji ili nekoj “my lips but better” nude nijansi. Ovo će izgledati peviše veštački sa tamnijim i jarkim bojama karmina. Uostalom, Kajli je poznata po ruževima boje mesa.

making up lips contour

5. Konturišite donju usnu

Liplajneromkoji je jednu do dve nijanse tamniji od prethodnog, iscrtajte “senku” ispod središta donje usne, stvarajući na taj način iluziju volumena. Baš kao što dodajete dimenziju licu uz pomoć tamnijeg bronzera, isti efekat primenite i na usne. Tamnijim liplajnerom možete preći i preko vrha gornje usne.

6. Nanesite hajlajter na vrh gornje usne

Hajlajtovanjem vrha gornje usne (poznatijeg kao Cupid’s bow) privućićete svetlost na izdignuti deo vaših usana, čineći da izgledaju punije. Ovo je Kajlin poznati trik, koji možete i vi primeniti. Najbolji efekat daje tečni ili kremasti hajlajter koji ćete utapkati prstom samo na vrh gornje usne. Takođe ćete istaći boju vaših usana i “podići” celokupnu šminku na viši nivo.

Credit: @

7. Uvek se odlučite za tečni karmin

Tečni karmini imaju teksturu koja čini da usne deluju punije. Zato je finalni korak usana Kajli Džener tanak sloj tečnog karmina mat teksture u boji mesa, mauve ili nude prljavo roze nijansi. Pazite da je liplajner u boji karmina, kako se ne bi videla razlika. I to je to – lako i brzo do punijih usana samo uz pomoć ŠMINKE.

Efekat punih usana možete postići uz City Color Tečni karmin Strawberry Margarita, u prelepoj mauve nijansi, koji ćete obrubiti City Color Auto Liplinerom u nijansi Mauve. Ovo su idealne boje Kajli Džener!

error: Content is protected !!